ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ - Περιστέρι
Άλλο - Περιστέρι Περιστέρι - Αττικής

Διεύθυνση: Ραβινέ 33, 12134 Περιστέρι Αττικής

Τηλέφωνο: +302105746730

Γεωγραφικό πλάτος: 23.69488469656813

Γεωγραφικό μήκος: 38.01724701163179

ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ - Περιστέρι

Περιγραφή - ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ - Περιστέρι Άλλο - Περιστέρι Περιστέρι - Αττικής

Το Παιδικό Εργαστήρι - Κέντρο Λόγου, Γραφής και Συμπεριφοράς στο Περιστέρι, δημιουργήθηκε το 1994 από ειδικούς λογοθεραπευτές με πολύχρονη εμπειρία στο χώρο της ψυχικής υγείας, έχοντας στόχο την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία παιδιών και εφήβων.

Το Παιδικό Εργαστήρι στελεχώνουν απόφοιτοι ανωτέρων και ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων με επαρκή κλινική εμπειρία.

Σήμερα, με σύγχρονες δομές στο Περιστέρι, πιστεύουμε, όπως τότε που ξεκινούσαμε, ότι: Το κάθε παιδί είναι μοναδικό. Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία. Η θεραπεία είναι καλύτερη από την παραίτηση. Οι μύθοι και τα ταμπού είναι στο δικό σας και στο δικό μας χέρι να πέσουν.

Στην πρώτη επικοινωνία με το Παιδικό Εργαστήρι, ο γονιός δίνει τα στοιχεία του παιδιού και προσδιορίζεται η ώρα του διαγνωστικού ραντεβού.

Στόχος μας είναι η έγκαιρη διάγνωση με τα πιο αξιόπιστα εργαλεία αξιολόγησης, ο εξατομικευμένος θεραπευτικός σχεδιασμός, καθώς και η καθοδήγηση και η στήριξη της οικογένειας.

Οι γονείς ενημερώνονται για τη φύση των δυσκολιών του παιδιού και το προτεινόμενο ατομικό θεραπευτικό πρόγραμμα.

Η διεπιστημονική ομάδα μας αποτελείται από:

  • Παιδοψυχιάτρους
  • Ψυχολόγους
  • Λογοπεδικούς - λογοθεραπευτές
  • Εργοθεραπευτές
  • Ειδικούς παιδαγωγούς

Παρέχουμε υπηρεσίες σε παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, διαταραχές λόγου, διαταραχές επικοινωνίας και μαθησιακές δυσκολίες.

Αναλαμβάνουμε παιδιά που έχουν προβλήματα με δυσλεξία, αναπτυξιακή καθυστέρηση, διαταραχές συμπεριφοράς, ΔΕΠ-Υ, σύνδρομο Asperger και κοινωνική αδεξιότητα.

Τέλος, παρέχουμε ειδικό ψυχοπαιδαγωγικό πρόγραμμα, πρώιμη παρέμβαση και εκπαίδευση γονέων.