ΠΙΝΟΚΙΟ - Μοσχάτο
Άλλο - Μοσχάτο Μοσχάτο - Αττικής

Διεύθυνση: Αργοστολίου 48, 18345 Μοσχάτο Αττικής

Τηλέφωνο: +302109413859

Γεωγραφικό πλάτος: 23.682261229698742

Γεωγραφικό μήκος: 37.95137474183107

ΠΙΝΟΚΙΟ - Μοσχάτο

Περιγραφή - ΠΙΝΟΚΙΟ - Μοσχάτο Άλλο - Μοσχάτο Μοσχάτο - Αττικής

Ο βρεφονηπιακός παιδικός σταθμός ΠΙΝΟΚΙΟ έχει έδρα το Μοσχάτο.Το κτίριο, όπου στεγαζόμαστε, είναι οργανωμένο γύρω από ένα αίθριο, μια μεγάλη εσωτερική αυλή που αποτελεί την 'καρδιά' του παιδικού σταθμού, όπου υπάρχουν παιχνιδοκατασκευές, κούνια, τσουλήθρα, τραμπάλα, αυτοκίνητο, φτιαγμένα από πλαστικό υλικό και στρογγυλοποιημένα, χωρίς επικίνδυνες γωνίες. Τριγύρω κατανέμονται μεγάλες ευρύχωρες αίθουσες που επιτρέπουν στο παιδί να κινείται μεάνεση, ακόμη και το χειμώνα. Στους χώρους αυτούς, κάθε ηλικία, οργανωμένα, παρακολουθεί το ξεχωριστό ημερήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το στάδιο της πνευματικής και σωματικής της εξέλιξης, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει είτε παιχνίδια, όπως ο χορός, που βοηθούν στο συντονισμό του σώματος, είτε παιχνίδια, όπως η τραμπάλα, όπου κατανοείται η σημασία της συνεργασίας.

Οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί, σπάνια, φιλοξενούν βρέφη στις εγκαταστάσεις τους, λόγω του ότι τα παιδιά αυτής της ηλικίας χρειάζονται αυξημένη φροντίδα. Στο Μοσχάτο είμαστε ο μοναδικός παιδικός σταθμός που έχει την άδεια να φιλοξενεί βρέφη ηλικίας από 6 έως 24 μηνών. Η σύγχρονη υποδομή για νεογέννητα και η συνεχής παρουσία εξειδικευμένου προσωπικού προσφέρουν στα βρέφη μια ολοκληρωμένη φροντίδα, αντίστοιχη με αυτή της οικογένειας.

Η διατροφή των παιδιών, για παράδειγμα, καθορίζεται από την παιδίατρο, σύμφωνα με τις σύγχρονες απόψεις για την υγιεινή διατροφή. Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για τη χορήγηση στα παιδιά νωπών φρούτων και λαχανικών και νωπού κρέατος. Το ημερήσιο πρόγραμμα για τα βρέφη εστιάζεται περισσότερο σε εφαρμογή ατομικών προγραμμάτων που βοηθούν στο βάδισμα και στην ομιλία, μέσα από διάφορα παιχνίδια με ανθρώπινη φωνή και αναζήτηση του αγαπημένου τους παιχνιδιού.

Ελάτε να μας γνωρίσετε, να ακούσετε τις φωνές των μικρών παιδιών, να δείτε το γέλιο και τη χαρά τους, όταν παίζουν, και να χαρείτε ένα παιδικό σταθμό με ευτυχισμένα παιδιά.