ΣΜΑΧΛΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ - EYE LASER CLINIC - Αθήνα
Άλλο - Αθήνα Αθήνα - Αττικής

Διεύθυνση: Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 66 Ιλίσια, 11528 Αθήνα Αττικής

Τηλέφωνο: +302107255348

Γεωγραφικό πλάτος: 23.75319410601582

Γεωγραφικό μήκος: 37.97900718148596

ΣΜΑΧΛΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ - EYE LASER CLINIC - Αθήνα

Περιγραφή - ΣΜΑΧΛΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ - EYE LASER CLINIC - Αθήνα Άλλο - Αθήνα Αθήνα - Αττικής

Ο χειρουργός Οφθαλμίατρος Πέτρος Σμαχλίου διατηρεί το oφθαλμολογικό ιατρείο ΣΜΑΧΛΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ - EYE LASER CLINIC στο κέντρο της Αθήνας.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1988 με «Άριστα». Ήταν ένας από τους πρώτους Έλληνες οφθαλμιάτρους που έγινε διδάκτωρ του Βασιλικού Κολλεγίου των Οφθαλμιάτρων του Ηνωμένου Βασιλείου (FRCS).

Διετέλεσε επιμελητής σε αρκετά πανεπιστημιακά νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου και έκανε Fellowship στο Moorfields Eye Hospital του Λονδίνου και στο Oxford Eye Hospital.

Είναι διευθυντής της οφθαλμολογικής κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής. Συγχρόνως, κατέχει τη θέση διευθυντή του οφθαλμολογικού τμήματος του Νοσοκομείου «Υγείας Μέλαθρον».

Είναι κάτοχος του ευρωπαϊκού πτυχίου της Οφθαλμολογίας (FEBO) και μέλος της Ευρωπαϊκής και Αμερικανικής Ακαδημίας της Οφθαλμολογίας. Είναι πρώην λέκτορας της οφθαλμολογικής κλινικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Από το 2001, διατηρεί ιδιωτικό οφθαλμολογικό ιατρείο (Βασιλίσσης Σοφίας 66, Αθήνα).

Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 15.000 επεμβάσεις καταρράκτη και πάνω από 7.500 επεμβάσεις laser διαθλαστικής χειρουργικής και οφθαλμοπλαστικής. Έχει δώσει πολλές διαλέξεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Ο χειρουργός οφθαλμίατρος Πέτρος Σμαχλίου ειδικεύεται στη διαθλαστική χειρουργική της μυωπίας, της υπερμετρωπίας και του αστιγματισμού με laser τελευταίας τεχνολογίας Femtosecond Lasik και Trans PRK, στη θεραπεία του κερατόκωνου (cross linking), στη χειρουργική καταρράκτη με υπερήχους, χρήση laser και στην ένθεση πολυεστιακών ενδοφακών.

Παράλληλα, πραγματοποιεί ενδοϋαλοειδικές ενέσεις για τη θεραπεία της ηλικιακής εκφύλισης ωχράς κηλίδας και του διαβητικού οιδήματος ωχράς κηλίδας.