ΑΓΩΓΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ - Ίλιον (ή Νέα Λιόσια)
Άλλο - Ίλιον (ή Νέα Λιόσια) Ίλιον (ή Νέα Λιόσια) - Αττικής

Διεύθυνση: Πάργας 9 Μιχελή, 13123 Ίλιον (ή Νέα Λιόσια) Αττικής

Τηλέφωνο: +302102696702

Γεωγραφικό πλάτος: 23.705638935498023

Γεωγραφικό μήκος: 38.04008577513362

ΑΓΩΓΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ - Ίλιον (ή Νέα Λιόσια)

Περιγραφή - ΑΓΩΓΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ - Ίλιον (ή Νέα Λιόσια) Άλλο - Ίλιον (ή Νέα Λιόσια) Ίλιον (ή Νέα Λιόσια) - Αττικής

Πρωταρχικός ρόλος των παιδαγωγικών δράσεων στον παιδικό σταθμό Αγωγή & Φροντίδα στο Ίλιον (Νέα Λιόσια) είναι η καλλιέργεια όλων των τομέων ανάπτυξης του παιδιού.

Το όραμα της Αγωγής και Φροντίδας είναι όλα τα παιδιά να αναπτύξουν ικανότητες και δεξιότητες, γνώσεις και στάσεις, μέσα από κατάλληλα διαμορφωμένες δράσεις, που θα προάγουν τη συναισθηματική και ψυχική ισορροπία, την προσωπική και κοινωνική συνειδητοποίηση, αλλά και τη γνωστική ανάπτυξη.

Οι μαθησιακοί τομείς, οι στόχοι και οι παιδαγωγικές πρακτικές σκοπό έχουν να βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν προσωπική ταυτότητα, αυτοπεποίθηση, κριτική σκέψη, συνεργασία, δημιουργικότητα και ενσυναίσθηση. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά θα επενδύονται μέσα από τη γνωστική ανάπτυξη και τις νοητικές λειτουργίες της σκέψης, της μνήμης και της προσοχής, προκειμένου το παιδί να αναπτύξει στο μέγιστο βαθμό τις εν δυνάμει ικανότητές του.

Κύρια ευθύνη στην Αγωγή και Φροντίδα είναι η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τη δράση του παιδιού.

Την ευθύνη αυτή την αναδεικνύουμε με: ενημέρωση γονέων για την καθημερινή ζωή του παιδιού στο σταθμό μας, «Σχολή Γονέων», υποστήριξη της οικογένειας - συμβουλευτική - πρόληψη - αντιμετώπιση προβλημάτων.

Επίσης, την αναδεικνύουμε με ιατρική παρακολούθηση από μόνιμο συνεργάτη παιδίατρο, συνεργασία με παιδοψυχολόγο, ασφαλιστική κάλυψη όλων των παιδιών και κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Στο σταθμό λειτουργούν και απογευματινά τμήματα, εφόσον συμπληρωθεί ο αναγκαίος αριθμός, και γίνεται μεταφορά με σύγχρονα σχολικά λεωφορεία (τα δρομολόγια του σχολικού λεωφορείου ξεκινούν το πρωί στις 06.00 και ολοκληρώνονται στις 17.30 το απόγευμα). Τα κτίρια είναι ιδιόκτητα νεόδμητα, υψηλών προδιαγραφών, με έμφαση στην ασφάλεια των παιδιών.

Διατίθενται εσωτερικοί παιδότοποι και αύλειοι χώροι, γήπεδο τένις, πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, παιδική σκηνή - θεατράκι, ενδοδαπέδια θέρμανση και κλιματισμός.

Παρέχονται δρύινα δάπεδα ασφαλείας, εξαιρετικοί χώροι υγιεινής και μαγειρείων. Επίσης, διατίθεται υλικοτεχνική κάλυψη εκπαιδευτικών προδιαγραφών, σύγχρονοι δια-δραστικοί πίνακες ανά τάξη και υλικό ψυχαγωγίας & δραστηριοτήτων ευρωπαϊκών απαιτήσεων.