ΜΙΑΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ - NUTRITION SCIENCE - Περιστέρι
Άλλο - Περιστέρι Περιστέρι - Αττικής

Διεύθυνση: Λεωφόρος Θηβών 125 & Πυργιωτίσσης 1, 12136 Περιστέρι Αττικής

Τηλέφωνο: +302105757733

Γεωγραφικό πλάτος: 23.68811216550994

Γεωγραφικό μήκος: 38.01046063048003

ΜΙΑΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ - NUTRITION SCIENCE - Περιστέρι

Περιγραφή - ΜΙΑΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ - NUTRITION SCIENCE - Περιστέρι Άλλο - Περιστέρι Περιστέρι - Αττικής

Η διαιτολόγος - διατροφολόγος Μίαρη Παναγιώτα είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης από το έτος 2006 και διατηρεί το γραφείο ΜΙΑΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ - NUTRITION SCIENCE στο Περιστέρι.

Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αττικόν. Εκπόνησε πτυχιακή εργασία με θέμα «Διατροφική υποστήριξη ασθενών με καρκίνο του πεπτικού συστήματος που υποβάλλονται σε συνδυασμένη χημειοακτινοθεραπεία». Το έτος 2008 τελείωσε σπουδές στη Ιριδολογία στο NHS στην Ελλάδα. Το έτος 2009 παρακολούθησε και ολοκλήρωσε ετήσια ιδιωτική επαγγελματική εκπαίδευση στις διατροφικές διαταραχές (νευρική ανορεξία - νευρική βουλιμία - αδηφαγία) στο Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών. Το 2013 παρακολούθησε και ολοκλήρωσε επιπρόσθετη ετήσια ιδιωτική εκπαίδευση στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία με τίτλο «master practitioner skills of eating disorders and obesity» από το ΚΕΑΔΔ.

Το έτος 2016 τελείωσε το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη «Διατροφή και Άσκηση» στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών με αριστείο επίδοσης.

Το έτος 2017 τελείωσε ετήσιο πρόγραμμα εξειδίκευσης στη «Συμβουλευτική, Coaching και Mentoring» του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Επαγγελματικά Προγράμματα Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας Πανεπιστημίου Αιγαίου 2016-2017).

Το έτος 2014 πιστοποιήθηκε από τα ΚΔΒΜ ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων.Είναι συγγραφέας βιβλίου - οδηγού διατροφής «Το πράσινο παραμύθι, Τρώω σωστά και … γελάω», το οποίο εκδόθηκε στην Αθήνα το 2013 από τις εκδόσεις Α.P. PUBLICATIONS.

Είναι γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος.

Έχει ασχοληθεί με την ενημέρωση του κοινού μέσω TV και WEB TV σε διάφορα κανάλια, καθώς διατηρούσε και μόνιμη παρουσία στο zoygla κατά τα έτη 2012-2013, και στο Κανάλι 9, στην εκπομπή «Athens nip tuck» κατά τα έτη 2014-2015, και στο κανάλι Ε κατά τα έτη 2016 -2017.

Έχει συμμετάσχει στο 3μηνο πιλοτικό πρόγραμμα «ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ» που αφορούσε διαβητικές γυναίκες (9/11/2009 - 30/1/2010), υπό την αιγίδα των «Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία», «Πανελλήνια Ένωση Ενδοκρινολόγων», «Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη».

Έχει συμμετάσχει στην Ευρωπαϊκή Μελέτη του προγράμματος COSI (Childhood Obesity Surveillance Initiative) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) για την παιδική παχυσαρκία, την οποία ανέλαβε να εκπροσωπήσει για την Ελλάδα η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας (ΕΙΕΠ), σε συνεργασία με το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, (2010-2017).

Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων - Διατροφολόγων Ελλάδος, της Grespen - Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού, της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Ιριδολογίας, της επιστημονικής ομάδας «Διατροφή», του «Health lab» και του «Medidiatrofi».

Έχει αρθρογραφήσει και εξακολουθεί να αρθρογραφεί σε περιοδικά, εφημερίδες και επιστημονικά site υγείας.

Παράλληλα, παρακολούθησε και εξακολουθεί να παρακολουθεί πλήθος σεμιναρίων που αφορούν τη διατροφή παιδιών και ενηλίκων.

Στο διαιτολογικό της γραφείο στο Περιστέρι παρέχονται εφαρμοσμένα προγράμματα διατροφικής αγωγής και υποστήριξης φυσιολογικών και παθολογικών καταστάσεων: απώλεια / αύξηση βάρους - εγκυμοσύνη - θηλασμός - διατροφή αθλητών - παιδική παχυσαρκία - παθήσεις πεπτικού συστήματος / χρόνιες παθήσεις - διατροφικές διαταραχές.