ΑΝΤΩΝΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ - ARTHROSCOPY - Μαρούσι
Άλλο - Μαρούσι Μαρούσι - Αττικής

Διεύθυνση: Ερυθρού Σταυρού 5, 15123 Μαρούσι Αττικής

Τηλέφωνο: +302106549044

Γεωγραφικό πλάτος: 23.78912557750138

Γεωγραφικό μήκος: 38.02829617250071

ΑΝΤΩΝΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ - ARTHROSCOPY - Μαρούσι

Περιγραφή - ΑΝΤΩΝΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ - ARTHROSCOPY - Μαρούσι Άλλο - Μαρούσι Μαρούσι - Αττικής

Το oρθοπεδικό κέντρο ΑΝΤΩΝΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ - ARTHROSCOPY βρίσκεται στο Μαρούσι.

Ο Αντωνογιαννάκης Εμμανουήλ, ορθοπεδικός χειρουργός στο Μαρούσι, διευθυντής του Κέντρου Αρθροσκόπησης και Χειρουργικής Ώμου και της Γ΄ Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Ιατρική Σχολή το 1984. Συνέχισε την εκπαίδευσή του σαν γενικός ιατρός στο 401 ΓΣΝ Αθηνών. Το 1987 ξεκίνησε την ειδίκευσή του στην ορθοπεδική χειρουργική, την οποία ολοκλήρωσε το 1992, κατ' αρχάς, στο 401 ΓΣΝΑ και, κατόπιν, στο Νοσοκομείο Κ.Α.Τ. Μετά την ολοκλήρωση της ειδίκευσής του, έλαβε τη θέση επιμελητού στην Β΄ Ορθοπεδική κλινική του 401 ΓΣΝΑ, όπου συνέχισε την εκπαίδευσή του στην αρθροσκοπική χειρουργική, κυρίως, του ώμου και του γόνατος.

Το 1999 ανέλαβε τη διεύθυνση, κατ' αρχάς, της Α΄ και, κατόπιν, της Β΄ Ορθοπεδικής Κλινικής του ίδιου νοσοκομείου. Από το 2008 έως το 2016, διετέλεσε διευθυντής της Β΄ Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΙΑΣΩ General, ενώ σήμερα είναι διευθυντής της Γ΄ Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, αλλά και του Κέντρου Αρθροσκόπησης και Χειρουργικής Ώμου.

Το κύριο ενδιαφέρον του είναι η αρθροσκοπική χειρουργική και, ιδιαιτέρως, η αρθροσκοπική χειρουργική του ώμου, στην οποία έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής πρακτικής του. Ο κύριος Αντωνογιαννάκης είναι από τους πρώτους που εφάρμοσαν στην Ελλάδα, πριν από 20 χρόνια, την αρθροσκοπική χειρουργική στον ώμο και συγκαταλέγεται στα ιδρυτικά μέλη του τμήματος ώμου (ESA) της Ευρωπαϊκής Αθλητιατρικής Εταιρείας (ESSKA).

Διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας, από το 2008 έως και το 2010, ενώ είναι μέλος της Επιτροπής Άνω Άκρου της ESSKA, της Arthroscopic Association of North America, της ISAKOS και άλλων διεθνών επιστημονικών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σχετικά με την αρθροσκοπική χειρουργική σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και έχει οργανώσει σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων, με θέμα την αρθροσκοπική χειρουργική του ώμου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας, της ISAKOS και της ESSKA.

Το Κέντρο Αρθροσκόπησης και Χειρουργικής Ώμου, το οποίο διευθύνει, δραστηριοποιείται σε τρεις άξονες: στην παροχή υψηλού επιστημονικού επιπέδου φροντίδας σε ασθενείς με προβλήματα στην άρθρωση του ώμου, στην αύξηση των γνώσεών μας όσον αφορά τη λειτουργία του ώμου τόσο σε φυσιολογικό, όσο και σε παθολογικό επίπεδο, και στην παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης, μέσω διοργανώσεως σεμιναρίων με πρακτική άσκηση και χορήγηση υποτροφιών σε νέους ιατρούς, στην αρθροσκοπική χειρουργική του ώμου.