ΠΟΥΛΙΟΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ - Καλλιθέα
Άλλο - Καλλιθέα Καλλιθέα - Αττικής

Διεύθυνση: Λεωφόρος Βενιζέλου Ελευθέριου (Λεωφόρος Θησέως) 260, 17675 Καλλιθέα Αττικής

Τηλέφωνο: +302109407880

Γεωγραφικό πλάτος: 23.690795096760954

Γεωγραφικό μήκος: 37.94933352336351

ΠΟΥΛΙΟΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ - Καλλιθέα

Περιγραφή - ΠΟΥΛΙΟΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ - Καλλιθέα Άλλο - Καλλιθέα Καλλιθέα - Αττικής

Ο χειρουργός οδοντίατρος Πούλιος Ανάργυρος είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών, διατηρεί το ιδιωτικό του ιατρείο στην Καλλιθέα και είναι έγγαμος και πατέρας 7 παιδιών.

Μετά από 3ετείς μεταπτυχιακές σπουδές, απέκτησε το 1999 master στη βιολογία στόματος, με εξειδίκευση στην περιοδοντολογία και στα εμφυτεύματα. Είναι μέλος της European Federation of Periodontology (EFP), της International Team of Implantology (ITI), της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Οδοντικής Προσθετικής Εταιρείας και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Περιοδοντολόγων.

Τα τελευταία 6 χρόνια είναι ταμίας στο Δ.Σ. της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας και μέλος της οργανωτικής επιτροπής πολλών επιστημονικών εκδηλώσεων με διεθνές βεληνεκές. Επίσης, συμμετέχει στα πρακτικά σεμινάρια περιοδοντολογίας και εμφυτευμάτων, που διοργανώνονται κατ' έτος από την Περιοδοντολογική Εταιρεία. Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της Κλινικής της Περιοδοντολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών, την περίοδο 1995-2005. Συμμετείχε σε προληπτικά προγράμματα ενημέρωσης και εξέτασης στο Πολεμικό Ναυτικό (κατά τη διάρκεια της θητείας του), στο ιδιωτικό σχολείο «Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη» στο Μοσχάτο, στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της «Ελληνικής Παιδείας» στο Μαρούσι και σε καλοκαιρινές κατασκηνώσεις.

Έχει στο ενεργητικό του πολλές ομιλίες - παρουσιάσεις σε διάφορα συνέδρια και μετεκπαιδευτικά σεμινάρια στην Αθήνα και την επαρχία, καθώς και δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Για το πρόσωπό του υπάρχει βιογραφική αναφορά στην ελληνική έκδοση προσωπικοτήτων “Who is Who”.

Στο ιατρείο υπάρχουν δύο χώροι εργασίας με δύο σύγχρονες οδοντιατρικές έδρες, εξοπλισμός για τοποθέτηση εμφυτευμάτων και μηχάνημα ψηφιακής πανοραμικής ακτινογραφίας.

Εφαρμόζει όλο το φάσμα των θεραπευτικών μέσων για την πρόληψη και αντιμετώπιση των νόσων των περιοδοντικών και περι-εμφυτευματικών ιστών, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά καταξιωμένες μεθόδους και ευρείας χρήσεως υλικά. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην επίδειξη μεθόδων αποτελεσματικής στοματικής υγιεινής, με σκοπό τη απομάκρυνση της οδοντικής μικροβιακής πλάκας, η οποία είναι ο βασικός αιτιολογικός παράγοντας της φλεγμονής σε δόντια και εμφυτεύματα.

Επιπλέον, στο ιατρείο εφαρμόζονται τεχνικές για την θεραπεία της φλεγμονής των μαλακών ιστών, την εξάλειψη/μείωση των περιοδοντικών θυλάκων, την αναγέννηση των περιοδοντικών ιστών, την κατευθυνόμενη ιστική και οστική ανάπλαση με τη χρήση οστικών μοσχευμάτων και μεμβρανών, την κάλυψη απογυμνωμένης ρίζας, την ανύψωση του εδάφους του ιγμορείου για την τοποθέτηση εμφυτευμάτων, την χειρουργική αποκάλυψη κλινικής μύλης κ.ά.

Στο πεδίο των εμφυτευμάτων υπάρχει 12ετής εμπειρία από τη χρήση και τοποθέτηση εμφυτευμάτων της καταξιωμένης και παγκοσμίως αναγνωρισμένης ελβετικής εταιρείας Straumann. Ο γιατρός ανήκει ως member and speaker στην International Team for Implantology (ITI), που ως ανεξάρτητη επιστημονική ομάδα, κατευθύνει την εμπορική εταιρεία Straumann.

Για τους ασθενείς που παραπέμπονται από τους δικούς τους οδοντιάτρους, ο γιατρός αναλαμβάνει την ειδική περιοδοντική/εμφυτευματική θεραπεία που απαιτείται, ενώ οι υπόλοιπες οδοντιατρικές εργασίες ολοκληρώνονται από τους γενικούς οδοντιάτρους των ασθενών. Όπου απαιτείται, γίνεται παραπομπή σε εξειδικευμένο οδοντίατρο άλλης ειδικότητας (ενδοδοντιστή, γναθοχειρουργό, ορθοδοντικό κ.λπ.).

Ο γιατρός επιδιώκει τη συνεννόηση με τους άλλους θεράποντες οδοντιάτρους, για την καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη θεραπεία των ασθενών.