ΤΟ ΜΕΛΙ - ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΣΑ - Αθήνα
Άλλο - Αθήνα Αθήνα - Αττικής

Διεύθυνση: Σπετσοπούλας 7 Κυψέλη, 11361 Αθήνα Αττικής

Τηλέφωνο: +302108841180

Γεωγραφικό πλάτος: 23.73791022161028

Γεωγραφικό μήκος: 37.99909981476897

ΤΟ ΜΕΛΙ - ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΣΑ - Αθήνα

Περιγραφή - ΤΟ ΜΕΛΙ - ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΣΑ - Αθήνα Άλλο - Αθήνα Αθήνα - Αττικής

Ο παιδικός σταθμός - νηπιαγωγείο ΤΟ ΜΕΛΙ - ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΣΑ βρίσκεται στην Αθήνα. Δημιουργήθηκε το 1978, με αγάπη, φροντίδα, σεβασμό σε ό,τι πολυτιμότερο έχουμε: Τα παιδιά μας.

Στο ζεστό, εμπλουτισμένο, κατάλληλα οργανωμένο προσχολικό περιβάλλον και στις αυλές του αναπαλαιωμένου κτιρίου, το παιδί κινείται, παίζει, δρα, εργάζεται αυτόνομα, μαθαίνει γρήγορα και εύκολα, στο δικό του ρυθμό και χρόνο. Συνδέεται συναισθηματικά και κατά τρόπο θετικό με τη γνώση, καθώς, μέσα από την πράξη, βιώνει τη χαρά της ανακάλυψης και της δημιουργίας.

Με εξατομικευμένη προσέγγιση προετοιμάζεται για το δημοτικό, πληρώντας τις προϋποθέσεις της συναισθηματικής, νοητικής και σχολικής ωριμότητας. Η φοίτηση του παιδιού ολοκληρώνεται στο αυτόνομο νηπιαγωγείο μας του Υπουργείου Παιδείας.

Το παιδί συμβιώνει με τα άλλα παιδιά και ακολουθεί βιωματικά: ελληνοαγγλικό πρόγραμμα, καθημερινά με Αγγλίδα παιδαγωγό, μουσικό πρόγραμμα (πιάνο, μελωδία, ρυθμός, μουσικοκινητική αγωγή, Orff καθημερινά με μουσικοπαιδαγωγό). Επίσης, το παιδί παρακολουθεί προγράμματα δημιουργικού χορού, γυμναστικής, κολύμβησης, θεατρικού παιχνιδιού, εικαστικών, με εξειδικευμένους συνεργάτες και μουσειακές, θεατρικές και πολιτιστικές δράσεις και εξορμήσεις στη φύση.

Μέσα από την επεξεργασία των ενοτήτων, το παιδί λαμβάνει μέρος σε ποικίλες δραστηριότητες, όπως: ανάπτυξη λεκτικής επικοινωνίας, ζωγραφική, χειροτεχνία, κουκλοθέατρο, προβολή διαφανειών.

Ενισχύεται η φιλαναγνωσία με τη συνεχή επαφή με το βιβλίο, και πειραματιζόμενο, παρατηρεί, έχοντας στη διάθεσή του άφθονο εξειδικευμένο εποπτικό υλικό.

Κλιμάκιο επιστημόνων συνεργατών (παιδίατρος, παιδοψυχολόγος, λογοθεραπευτής) παρέχουν γνώση και συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων, ενώ καλλιεργείται συνεργατικότητα με τους γονείς και πραγματοποιείται συμβουλευτική γονέων.

Τα μενού μας παρασκευάζονται στο σχολείο μας και είναι ελκυστικά, προσεγμένα, πλούσια και ενταγμένα στην ισορροπημένη υγιεινή διατροφή.

Το σχολείο μας διαθέτει σχολικά με σύντομα δρομολόγια.

Το παιδί του Μελιού ψυχαγωγείται, εκπαιδεύεται, αναπτύσσεται, καλλιεργείται, εκπολιτίζεται… ωριμάζει!