ΤΑΚΒΟΡΙΑΝ ΜΑΡΙΑ - ORTHO REHAB CENTER - Γλυφάδα
Άλλο - Γλυφάδα Γλυφάδα - Αττικής

Διεύθυνση: Λαζαράκη Ανδρέα 10, 16675 Γλυφάδα Αττικής

Τηλέφωνο: +302108985630

Γεωγραφικό πλάτος: 23.749558500610117

Γεωγραφικό μήκος: 37.86254308549674

ΤΑΚΒΟΡΙΑΝ ΜΑΡΙΑ - ORTHO REHAB CENTER - Γλυφάδα

Περιγραφή - ΤΑΚΒΟΡΙΑΝ ΜΑΡΙΑ - ORTHO REHAB CENTER - Γλυφάδα Άλλο - Γλυφάδα Γλυφάδα - Αττικής

Στο πρότυπο κέντρο διάγνωσης και αποκατάστασης μυοσκελετικών παθήσεων ΤΑΚΒΟΡΙΑΝ ΜΑΡΙΑ - Ortho Rehab Center, που βρίσκεται στη Γλυφάδα, επιστημονικά υπεύθυνη του φυσιατρικού τμήματος είναι η στρατιωτική ιατρός - φυσίατρος Μαρία Τακβοριάν. Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων. Επίσης, είναι διευθύντρια του τμήματος φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης στα κεντρικά ιατρεία Αθηνών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η γιατρός, μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητας στην κλινική ΦΙΑΠ του νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας, συνέχισε την εκπαίδευσή της στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Tor Vergata στη Ρώμη, όπου εξειδικεύτηκε στην αντιμετώπιση αθλητικών κακώσεων, στη χρήση του υπερήχου μυοσκελετικού συστήματος (πιστοποίηση από το Υπουργείο Υγείας), καθώς και στη μεσοθεραπεία. Είναι απόφοιτος της ACUSCIENCE (Διεθνές Μετεκπαιδευτικό Κέντρο Βελονισμού Αθήνας) και έχει εκπαιδευτεί επίσης στον παραδοσιακό κινέζικο βελονισμό και στον ωτοβελονισμό.

Έχει παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αλγολογίας της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας και έχει εκπαιδευτεί στη μηχανική διάγνωση και θεραπεία παθήσεων σπονδυλικής στήλης και άκρων (McKENZIE), στη θεραπευτική χρήση των κρουστικών κυμάτων (ESWT) και στην προλοθεραπεία (Prolotherapy).

Η Τακβοριάν Μαρία κατέχει τον ευρωπαϊκό τίτλο της ειδικότητας της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (FEBPRM). Στο ιατρείο της αναλαμβάνει τη διάγνωση και αποκατάσταση ορθοπαιδικών, νευρολογικών και ρευματολογικών παθήσεων, καθώς και αθλητικών κακώσεων.

Η ιατρός έχει εξειδίκευση στις αθλητικές κακώσεις και στο ιατρείο της πραγματοποιούνται υπέρηχοι μυοσκελετικού συστήματος, εγχύσεις PRP, μεσοθεραπεία καθώς και θεραπείες κολλαγόνου, υαλουρονικού, βελονισμός.

Επίσης, αντιμετωπίζονται αγγειακά - εγκεφαλικά επεισόδια, αρθρίτιδα, ασβεστοποιός τενοντοπάθεια, αυχενικό σύνδρομο, διάστρεμμα και επικονδυλίτιδα.

Επιπλέον, αναλαμβάνει ασθενείς με ημικρανία, θλάση, ινομυαλγία, ισχιαλγία, κακώσεις νωτιαίου μυελού, οστεοαρθρίτιδα ισχίου, καθώς και τενοντίτιδα και χρόνιους πόνους.

Η ιατρός δεν είναι συμβεβλημένη με ασφαλιστικά ταμεία. Δέχεται μόνο ιδιωτικά, αλλά είναι πιστοποιημένη για ηλεκτρονική συνταγογράφηση.