ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΧΟΥΡΔΑΚΗ - Παλαιό Φάληρο
Άλλο - Παλαιό Φάληρο Παλαιό Φάληρο - Αττικής

Διεύθυνση: Πανδρόσου 45, 17564 Παλαιό Φάληρο Αττικής

Τηλέφωνο: +302109818609

Γεωγραφικό πλάτος: 23.707239844720995

Γεωγραφικό μήκος: 37.932665639251795

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΧΟΥΡΔΑΚΗ - Παλαιό Φάληρο

Περιγραφή - ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΧΟΥΡΔΑΚΗ - Παλαιό Φάληρο Άλλο - Παλαιό Φάληρο Παλαιό Φάληρο - Αττικής

Το ιδιωτικό σχολείο ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΧΟΥΡΔΑΚΗ, στο Παλαιό Φάληρο, δημιουργήθηκε το 1966 με σκοπό να εφαρμόσει τη φιλοσοφία, τις ιδέες και τις παιδαγωγικές απόψεις της ιδρύτριάς τους Μαρίας Χουρδάκη.

Στο σχολείο μας το αναλυτικό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας εμπλουτίζεται με τις αρχές του παιδαγωγικού συστήματος της Μαρίας Χουρδάκη, εντάσσοντας στη μαθησιακή διαδικασία ποικίλες δραστηριότητες. Με τον τρόπο αυτό συντίθεται ένα ολόκληρο, πολυεπίπεδο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που διέπεται από επιστημονικές και παιδαγωγικές αρχές.

Στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα συνδυάζουμε παραγωγικά το παραδοσιακό σύστημα διδασκαλίας με την ευεργετική επίδραση της χρήσης των νέων τεχνολογιών στη μαθησιακή διαδικασία.

Οι διαδραστικοί πίνακες, με τους οποίους είναι εφοδιασμένες όλες οι τάξεις του σχολείου μας, προσφέρουν απεριόριστες δυνατότητες στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, εμπλουτίζοντας τα μαθήματα με ποικίλες πηγές πληροφόρησης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο πρόγραμμά μας έχει ενταχθεί το μάθημα της πληροφορικής για όλες τις τάξεις του Δημοτικού, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, σε συνεργασία με τα Technokids.

Το σχολείο μας διαθέτει εργαστήρι Φυσικής και Χημείας, εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα μέσα για τη διενέργεια πειραμάτων, προκειμένου τα μαθήματα να διδάσκονται με τρόπο βιωματικό.

Περισσότερες πληροφορίες για το σχολείο μας και τις παροχές μας, μπορείτε να βρείτε εδώ.