ΤΣΩΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - Νέο Ψυχικό
Άλλο - Νέο Ψυχικό Νέο Ψυχικό - Αττικής

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη Θεόδωρου 5, 15451 Νέο Ψυχικό Αττικής

Τηλέφωνο: +306974409040

Γεωγραφικό πλάτος: 23.786467194473648

Γεωγραφικό μήκος: 38.0020280263959

ΤΣΩΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - Νέο Ψυχικό

Περιγραφή - ΤΣΩΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - Νέο Ψυχικό Άλλο - Νέο Ψυχικό Νέο Ψυχικό - Αττικής

Ο Ιωάννης Τσώλος είναι ορθοπεδικός χειρουργός ιατρός, ο οποίος διατηρεί το ιδιωτικό του ιατρείο στο Νέο Ψυχικό, με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική ώμου και γόνατος, καθώς και στην αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων.

Ο Ιωάννης Τσώλος είναι ορθοπεδικός χειρουργός με πιστοποίηση στη ρομποτική χειρουργική. Με την καινοτόμο ρομποτική τεχνική MAKOplasty® Partial Knee Resurfacing, ένα μεγάλο μέρος (άνω του 50%) των ασθενών που πρόκειται να υποβληθούν σε ολική αρθροπλαστική γόνατος, μπορούν να την αποφύγουν με την εφαρμογή μιας πολύ πιο περιορισμένης και αποτελεσματικής επέμβασης. Με την τεχνική αυτή, αντικαθίσταται μόνο το παθολογικό τμήμα του αρθρικού χόνδρου και όχι όλη η άρθρωση, όπως συμβαίνει στην ολική αρθροπλαστική. Έτσι, αποκαθίσταται η κινηματική της άρθρωσης του γόνατος με αποτέλεσμα φυσιολογική κίνηση και επάνοδο σε πλήρεις δραστηριότητες, γρήγορα και χωρίς πόνο.

Ο Ιωάννης Τσώλος διατηρεί συνεργασία με το Μετροπόλιταν, σαν διευθυντής ορθοπεδικής στο τμήμα αρθροσκόπησης ώμου και αθλητικών κακώσεων. Το Metropolitan Hospital είναι ένα από τα ελάχιστα θεραπευτήρια σε ολόκληρη την Ευρώπη -και το μοναδικό στην Ελλάδα- στο οποίο πραγματοποιούνται εξειδικευμένες ρομποτικά υποβοηθούμενες επεμβάσεις στο γόνατο και το ισχίο για την αντιμετώπιση προβλημάτων οστεοαρθρίτιδας.

Ο Ιωάννης Τσώλος ασχολείται και με τη μεταμόσχευση χονδροκυττάρων στο γόνατο. Η πιο σύγχρονη και με τα καλύτερα αποτελέσματα χειρουργική μέθοδος αποκατάστασης χόνδρινων ελλειμμάτων είναι η μεταμόσχευση χονδροκυττάρων, τα οποία έχουν τοποθετηθεί πάνω σε συνθετική μεμβράνη κολλαγόνου. Ο αρθρικός χόνδρος καλύπτει τις αρθρικές επιφάνειες. Η κίνηση όλων των αρθρώσεων διευκολύνεται χάρη στις ιδιότητες του αρθρικού χόνδρου, όπως για παράδειγμα ο πολύ χαμηλός δείκτης τριβής αυτού. Αποτελείται από χονδροκύτταρα, τα οποία παράγουν μεγάλη ποσότητα κολλαγόνου. Η ικανότητα του να αναγεννάται μετά από βλάβη είναι ιδιαιτέρως χαμηλή, λόγω της απουσίας αιμοφόρων αγγείων.