ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ - ΧΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - Μαρούσι
Άλλο - Μαρούσι Μαρούσι - Αττικής

Διεύθυνση: Ερυθρού Σταυρού 5 Νέα Φιλοθέη, 15123 Μαρούσι Αττικής

Τηλέφωνο: +302108052117

Γεωγραφικό πλάτος: 23.78934366565163

Γεωγραφικό μήκος: 38.02773776996546

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ - ΧΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - Μαρούσι

Περιγραφή - ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ - ΧΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - Μαρούσι Άλλο - Μαρούσι Μαρούσι - Αττικής

Ο Χιώτης Ν. Ιωάννης, χειρουργός ορθοπαιδικός, Λακεδαιμόνιος στην καταγωγή, είναι Επιμελητής στην 3η Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου Υγεία και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Δήμο Αμαρουσίου από το 2007.

Κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής του καριέρας έλαβε την ειδικότητα της Χειρουργικής Ορθοπαιδικής το 2006. Εν συνεχεία έλαβε ετήσια υποτροφία από την Ελληνική Αρθροσκοπική Εταιρία, ενώ ήδη είχε ανακηρυχτεί Διδάκτωρ Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου από το 2003. Κατέχει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας από το 2011.

Επίσης, έλαβε ειδίκευση στη Χειρουργική Παιδοορθοπαιδική στην Α' Ορθοπαιδική κλινική του Νοσοκομείου Παίδων 'Π. & Α. Κυριακού', καθώς και στα μεταβολικά νοσήματα των οστών στο εργαστήριο έρευνας παθήσεων του μυοσκελετικού συστήματος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο εξωτερικό ιατρείο του τότε Αναπληρωτή Καθηγητή Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γ. Λυρίτη.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του καριέρας, έχει αποκτήσει εξειδίκευση στις ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους (Minimally Invasive Surgery), που αφορούν στη χειρουργική θεραπεία ορθοπαιδικών νοσημάτων και ειδικότερα στην αρθροσκοπική χειρουργική ώμου (ιδανική για ρήξεις τενόντων, ασβεστοποιό τενοντίτιδα, συμφυτική θυλακίτιδα και εξαρθρήματα του ώμου) και στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος (κατάλληλη για τη ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου, ρήξη και συρραφή μηνίσκου, χόνδρινες βλάβες, μεταμόσχευση χόνδρινων αυτομοσχευμάτων, εξαρθρήματα επιγονατίδας).

Επίσης, εξειδικεύεται στην αρθροσκόπηση αστραγάλου στην ποδοκνημική άρθρωση (μέθοδος κατάλληλη για χόνδρινες βλάβες, ρήξεις συνδέσμων, συμφυσιόλυση, σύνδρομο πρόσθιας και οπίσθιας πρόσκρουσης), καθώς επίσης και στην αρθροσκόπηση ισχίου, στην τενοντοσκόπηση περονιαίων τενόντων και στην ενδοσκοπική διάνοιξη συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα.

Στα πλαίσια των ελάχιστα επεμβατικών χειρουργικών τεχνικών, ο κ. Χιώτης Ιωάννης, Χειρουργός Ορθοπαιδικός, αντιμετωπίζει επεμβατικά την οστεοαρθρίτιδα του γόνατος και του ισχίου με τεχνική MIS, με ελάχιστη δερματική τομή, αιμορραγία και πόνο.

Επίσης το Νοσοκομείο Υγεία με την αποκλειστική διάθεση του πιο εξελιγμένου ρομποτικού συστήματος MAKO Robotics για τις ολικές αρθροπλαστικές ισχίου και γόνατος (ρομποτική γόνατος), δίδει τη δυνατότητα στον ιατρό για τα μέγιστα τεχνικά αποτελέσματα με ελάχιστα επεμβατική τεχνική.