ΑΒΔΕΛΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ PhDc, MSc - Αθήνα
Άλλο - Αθήνα Αθήνα - Αττικής

Διεύθυνση: Πρατίνου 50 Παγκράτι, 11634 Αθήνα Αττικής

Τηλέφωνο: +302110125152

Γεωγραφικό πλάτος: 23.748381874591704

Γεωγραφικό μήκος: 37.97108368432894

ΑΒΔΕΛΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ PhDc, MSc - Αθήνα

Περιγραφή - ΑΒΔΕΛΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ PhDc, MSc - Αθήνα Άλλο - Αθήνα Αθήνα - Αττικής

Η ψυχολόγος ΑΒΔΕΛΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ PhDc, MSc γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε αρχικά το Φ.Π.Ψ. και, έπειτα, το πρόγραμμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (άδεια ασκήσεως επαγγέλματος). Το μεταπτυχιακό της στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών είχε ως αντικείμενο τη σχολική ψυχολογία. Εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή στο Α.Π.Θ., με θέμα τον κινηματογράφο και την εκπαίδευση. Επίσης, έχει ολοκληρώσει τον εκπαιδευτικό κύκλο στην τραυματοθεραπεία με τη μέθοδο EMDR.

Έχει εμπειρία στην ψυχολογική εκτίμηση παιδιών και εφήβων (νοητική - WISC III, συναισθηματική - Τ.Α.Τ., Τ.A.F., μαθησιακή), στο σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό, στη συμβουλευτική και στην ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων και αναδυόμενων ενηλίκων (18-30 ετών), καθώς και στη συμβουλευτική γονέων και εκπαιδευτικών.

Έχει συντονίσει ομάδες εκπαιδευτικών και γονέων. Έχει συνεργαστεί με πλαίσια, όπως τα Χωριά SOS Βάρης, τα Αρσάκεια Τοσίτσεια Σχολεία Ψυχικού, το ΚΚΨΥ Βύρωνα Καισαριανής (Αιγινήτειο Νοσοκομείο), την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Εν Έργω. Ακόμη, εργάστηκε για δύο χρόνια ως σχολική ψυχολόγος σε δημόσια σχολεία, στα πλαίσια προγράμματος ΕΣΠΑ, όπου παρακολούθησε πλήθος περιπτώσεων γονέων και παιδιών, συνεργάστηκε με τους εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές και συντόνισε ομαδικά προγράμματα στις σχολικές τάξεις, ομάδες γονέων και κινηματογραφικές προβολές.

Έχει ασχοληθεί ερευνητικά, αλλά και θεραπευτικά, με τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό. Έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικά συγγράματα και έχει συμμετάσχει σε διεθνείς και πανελλήνιες επιστημονικές εκδηλώσεις - συνέδρια. Πολλά άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό Ψυχογραφήματα και σε άλλα ηλεκτρονικά μέσα.

Παρακολούθησε εκπαίδευση στο Playback Theatre, ενώ χρησιμοποιεί τον κινηματογράφο, ως μέσο θεραπείας. Η εκπαίδευση, η εποπτεία και η προσωπική της θεραπεία έχουν ψυχοδυναμικό προσανατολισμό. Είναι επιστημονική συνεργάτιδα της αστικής μη κερδοσκοπικής επιστημονικής εταιρείας 'ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ' και είναι συνεργάτιδα της εταιρείας ηλεκτρονικής εκπαίδευσης Ψ-Χ, στα πλαίσια της οποίας παρέχει εκπαιδευτικά σεμινάρια, και συνεργάτιδα του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ψυχής Έργον. Το ιδιωτικό της γραφείο βρίσκεται στο Παγκράτι, από το 2011.

Στο ιατρείο πραγματοποιείται ψυχοθεραπεία, ατομική ψυχοθεραπεία για παιδιά, εφήβους, γονείς, αναδυόμενους ενήλικες (18-30 ετών), συμβουλευτική γονέων, καθώς και συμβουλευτική εφήβων.

Παράλληλα, ασχολείται με τις μαθησιακές δυσκολίες, το σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό, τα όρια, το πένθος, τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό, το cyberbullying, το bullying, το διαζύγιο, καθώς και με το άγχος, τα προβλήματα ύπνου, την επιθετικότητα και το co-sleeping.