ΚΑΤΣΑΒΑΒΑΚΗΣ ΔΟΥΚΑΣ - Αθήνα
Άλλο - Αθήνα Αθήνα - Αττικής

Διεύθυνση: Ευδόξου 1Α Νέος Κόσμος, 11743 Αθήνα Αττικής

Τηλέφωνο: +302109240266

Γεωγραφικό πλάτος: 23.7305804130819

Γεωγραφικό μήκος: 37.96343739099889

ΚΑΤΣΑΒΑΒΑΚΗΣ ΔΟΥΚΑΣ - Αθήνα

Περιγραφή - ΚΑΤΣΑΒΑΒΑΚΗΣ ΔΟΥΚΑΣ - Αθήνα Άλλο - Αθήνα Αθήνα - Αττικής

Ο χειρουργός οφθαλμίατρος Κατσαβαβάκης Δούκας, στην Αθήνα, γεννήθηκε το 1957 στην Αλεξανδρούπολη, όπου έζησε μέχρι την ηλικία των 18 ετών, και κατάγεται από το Λασίθι της Κρήτης.

Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε το 1982. Εκπαιδεύτηκε στην ειδικότητα της οφθαλμολογίας στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών και έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας στην οφθαλμολογία το Σεπτέμβριο του 1991. Διετέλεσε επί τριετία επιστημονικός συνεργάτης της Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής στο Γενικό Κρατικό Αθηνών στο τμήμα αμφιβληστροειδούς και laser, όπου εξειδικεύτηκε στην ψηφιακή φλουοραγγειογραφία και ινδοκυανίνη, καθώς επίσης στην εφαρμογή των laser στον οφθαλμό. Είναι από τους πρώτους οφθαλμιάτρους στην Ελλάδα που έκανε χρήση της ψηφιακής φλουοροαγγειογραφίας.

Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης και υπεύθυνος του τμήματος αμφιβληστροειδούς διαφόρων οφθαλμολογικών κέντρων και νοσοκομείων, όπως «Ευκαρπίδη», Ophthalmo-check, Metropolitan. Είναι εξειδικευμένος στην επέμβαση καταρράκτη μικρής τομής με φακοθρυψία και στη διαθλαστική χειρουργική με excimer laser, για τη διόρθωση των διαθλαστικών ανωμαλιών.

Εφαρμόζει τις πλέον εξελιγμένες τεχνικές από το 1995, σε χιλιάδες περιστατικά μέχρι σήμερα, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Έχει κληθεί πολλές φορές σε οφθαλμολογικά συνέδρια ως εκπαιδευτής, να διδάξει σε κλινικά φροντιστήρια και πειραματικά χειρουργεία τις νεώτερες εξελίξεις και τεχνικές στην χειρουργική του καταρράκτη. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο με πολλές ανακοινώσεις σε οφθαλμολογικά περιοδικά και σε ελληνικά και διεθνή οφθαλμολογικά συνέδρια. Έχει μεταφράσει τμήμα της Επίτομης Οφθαλμολογίας του Kanski.

Είνα μέλος της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χειρουργών Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής και της Ελληνικής Εταιρείας Κερατοειδούς.

Ασκεί την οφθαλμολογία στο Πρότυπο Οφθαλμολογικό Ιατρείο του που βρίσκεται στο Ν. Κόσμο, επί της Ευδόξου 1Α. Συνεργάζεται με πολλά νοσοκομεία και οφθαλμολογικά κέντρα, όπως Μητέρα, Αθηναϊκή Κλινική, Metropolitan, Κεντρική Κλινική Αθηνών και το Αθηναϊκό Διαθλαστικό Κέντρο.