ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - Κηφισιά
Άλλο - Κηφισιά Κηφισιά - Αττικής

Διεύθυνση: Γεώργιου Δροσίνη 5 Άγιος Δημήτριος, 14562 Κηφισιά Αττικής

Τηλέφωνο: +302108220472

Γεωγραφικό πλάτος: 23.811632537158786

Γεωγραφικό μήκος: 38.07142441985305

ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - Κηφισιά

Περιγραφή - ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - Κηφισιά Άλλο - Κηφισιά Κηφισιά - Αττικής

Ο Παρασκευόπουλος Ιωάννης είναι αλλεργιολόγος, με έδρα την Κηφισιά, και, πιο συγκεκριμένα, είναι ειδικός αλλεργιολόγος παίδων - ενηλίκων, στρατιωτικός ιατρός, διευθυντής αλλεργιολογικού τμήματος 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (EAACI) και μετεκπαιδευθείς στα Royal Brompton Hospital, Imperial College, Heart and Lung Institute, Λονδίνο, Αγγλία.

Οι αλλεργικές παθήσεις παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση τα τελευταία χρόνια. Στην Ελλάδα, περισσότερα από 600.000 άτομα πάσχουν από αλλεργικό βρογχικό άσθμα, ενώ η συχνότητα των αλλεργικών παθήσεων του αναπνευστικού έχει πενταπλασιαστεί μέσα σε 25 χρόνια. Γενικότερα, οι περιπτώσεις αλλεργικών κρουσμάτων έχουν αυξηθεί κατά 50% και μπορούν να εκδηλωθούν σε οποιαδήποτε ηλικία. Η αύξηση αυτή, ανάμεσα στα άλλα αίτια, πιθανόν οφείλεται στο σύγχρονο τρόπο διαβίωσης, στην αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του καπνίσματος, στην αλλαγή των διαιτητικών συνηθειών, στον περιορισμό της φυσικής δραστηριότητας, στην παχυσαρκία και, τέλος, στην αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών.

Η προσέγγιση της αλλεργίας είναι τριπλή: σωστή διάγνωση με ανεύρεση του υπεύθυνου αλλεργιογόνου και αποφυγή αυτού, αν είναι δυνατόν, κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και θεραπεία απευαισθητοποίησης, όπου απαιτείται. Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία προσφέρει πιθανή ίαση, ενώ βελτιώνει την ποιότητα ζωής του σύγχρονου ανθρώπου που πάσχει από αλλεργίες.