ΛΕΞΙΣ & ΣΚΕΨΙΣ - Καλαμάκι (ή Άλιμος)
Άλλο - Καλαμάκι (ή Άλιμος) Καλαμάκι (ή Άλιμος) - Αττικής

Διεύθυνση: Αυξεντίου 20, 17455 Καλαμάκι (ή Άλιμος) Αττικής

Τηλέφωνο: +302109884436

Γεωγραφικό πλάτος: 23.711250626771786

Γεωγραφικό μήκος: 37.91386553089082

ΛΕΞΙΣ & ΣΚΕΨΙΣ - Καλαμάκι (ή Άλιμος)

Περιγραφή - ΛΕΞΙΣ & ΣΚΕΨΙΣ - Καλαμάκι (ή Άλιμος) Άλλο - Καλαμάκι (ή Άλιμος) Καλαμάκι (ή Άλιμος) - Αττικής

Το κέντρο 'Λέξις & Σκέψις' Αλίμου, σε συνεργασία με λογοθεραπευτές, δημιουργήθηκε, με στόχο την παροχή εξειδικευμένων ψυχολογικών και θεραπευτικών υπηρεσιών σε παιδιά, εφήβους και γονείς.

Λειτουργούν τμήματα λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ειδικής αγωγής, ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής γονέων. Το αντικείμενό μας είναι η διάγνωση, υποστήριξη και αποκατάσταση παιδιών & εφήβων, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ανάπτυξη, στην επικοινωνία, στη μαθησιακή ακαδημαϊκή τους πορεία, στη συμπεριφορά ή στη γενικότερη προσαρμογή τους στο κοινωνικό και σχολικό περιβάλλον.

Στο κέντρο μας μπορούν να διαγνωσθούν η αναπτυξιακή καθυστέρηση παιδιών από πολύ μικρή ηλικία, οι διαταραχές αυτιστικού φάσματος (ΔΑΦ), η βαρηκοΐα και οι διαταραχές αισθητηριακής επεξεργασίας.

Επίσης, το επιστημονικό επιτελείο του κέντρου μας αναλαμβάνει διαταραχές συμπεριφοράς, διαταραχές υπερκινητικότητας ΔΕΠ-Υ, δυσγραφία, ενδεχόμενες δυσκολίες στην κατανόηση και παραγωγή λόγου και ομιλίας και δυσπραξία (αναπτυξιακή διαταραχή συντονισμού των κινήσεων).

Ακόμη, αναλαμβάνουμε παιδιά και εφήβους με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, όπως δυσλεξία, δυσαναγνωσία, αναγνωστική ικανότητα, δυσαριθμησία (δυσκολία στην κατανόηση μαθηματικών εννοιών) κ.ά.

Παράλληλα, αναλαμβάνουμε και διαταραχές στη νοητική επίδοση, συναισθηματικές δυσκολίες (άγχος, διαζύγιο, πένθος), ψυχιατρικές διαταραχές και, τέλος, ψυχοκινητική καθυστέρηση.

Η επιστημονική ομάδα απαρτίζεται από ψυχολόγους, παιδοψυχολόγους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, καθώς και ειδικούς παιδαγωγούς. Συνεργαζόμαστε, επίσης, με παιδίατρο, παιδονευρολόγο, αναπτυξιακό οπτομέτρη & παιδοψυχίατρο, ενώ λειτουργεί και δεύτερο κατάστημα στο Παλαιό Φάληρο.

Δεκτά γίνονται όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.