ΛΟΓΟΣ & ΓΡΑΦΗ - Αχαρνές
Άλλο - Αχαρνές Αχαρνές - Αττικής

Διεύθυνση: Μητρομάρα 2 Παλαιό Μενίδι, 13674 Αχαρνές Αττικής

Τηλέφωνο: +302102407201

Γεωγραφικό πλάτος: 23.737527313023765

Γεωγραφικό μήκος: 38.08408936694015

ΛΟΓΟΣ & ΓΡΑΦΗ - Αχαρνές

Περιγραφή - ΛΟΓΟΣ & ΓΡΑΦΗ - Αχαρνές Άλλο - Αχαρνές Αχαρνές - Αττικής

Το πρώτο Κέντρο Λόγου, Ανάγνωσης και Γραφής της εταιρείας Λόγος & Γραφή, στις Αχαρνές, απαρτίζεται από έμπειρους λογοθεραπευτές - λογοπεδικούς.

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το έτος 1993 στην Αθήνα και ήταν το πρώτο ιδιωτικό κέντρο σε πανελλαδικό επίπεδο που εισήγαγε τη λειτουργία της διεπιστημονικής ομάδας. Σήμερα, οργανωμένα κέντρα 'Λόγος και Γραφή' έχουν αναπτυχθεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Το Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης 'Λόγος & Γραφή' Αχαρνών ξεκίνησε τη λειτουργία του στις Αχαρνές το 2000. Από το 2005 έως σήμερα, τη διεύθυνση έχει αναλάβει η Σωτηρία Κεχρή.

Τα κέντρα 'Λόγος & Γραφή' προσφέρουν επιστημονικές υπηρεσίες σε παιδιά με: δυσκολίες στο λόγο και στην ομιλία, δυσλεξία και άλλου τύπου μαθησιακές δυσκολίες, υπερκινητικότητα, διάσπαση προσοχής και προβλήματα συμπεριφοράς.

Προσφέρουν επιστημονικές υπηρεσίες σε παιδιά με διαταραχές επικοινωνίας και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές, δυσκολίες αδρής και λεπτής κινητικότητας, ανωριμότητα και νοητική καθυστέρηση.

Επίσης, προσφέρουν υπηρεσίες σε παιδιά με ψυχολογικά και παιδοψυχιατρικά νοσήματα και οικογενειακές δυσκολίες.

Μέριμνα του κέντρου είναι η παροχή υπηρεσιών διάγνωσης και θεραπείας στο παιδί και η στήριξη της οικογένειας στα αιτήματά της.

Στο κέντρο Λόγος & Γραφή πιστεύουν ότι κάθε παιδί έχει δικαίωμα και δυνατότητα πρόσβασης στην εκπαίδευση. Επιδιώκουν στην ομαλή οικογενειακή, σχολική και κοινωνική ένταξη του παιδιού, αξιοποιώντας τις δυνατότητές του και στηρίζοντας το δυναμικό του σε συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο.

Τέλος, επικεντρώνονται στην καλή λειτουργία της οικογένειας και στη συνεργασία με τους εμπλεκόμενους επαγγελματίες υγείας και εκπαίδευσης.