ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ - Παλαιό Φάληρο
Άλλο - Παλαιό Φάληρο Παλαιό Φάληρο - Αττικής

Διεύθυνση: Αλκυόνης 3 Φλοίσβος, 17561 Παλαιό Φάληρο Αττικής

Τηλέφωνο: +302109885970

Γεωγραφικό πλάτος: 23.69037412162153

Γεωγραφικό μήκος: 37.927593257823816

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ - Παλαιό Φάληρο

Περιγραφή - ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ - Παλαιό Φάληρο Άλλο - Παλαιό Φάληρο Παλαιό Φάληρο - Αττικής

Η ψυχολόγος Κωνσταντοπούλου Μαρία, στο Παλαιό Φάληρο, είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα τελευταία 9 χρόνια εργάστηκε ως ψυχολόγος στο Κέντρο Αποκατάστασης Ψυχικής Υγείας 'Ανάσα', το οποίο φιλοξενεί ενήλικες με βαρύ αυτισμό και άτομα με νοητική υστέρηση, ενώ διατηρεί και ιδιωτικό γραφείο στο Παλαιό Φάληρο, όπου δέχεται παιδιά, εφήβους και ενήλικες για συμβουλευτική ή ατομική ψυχοθεραπεία.

Ειδικεύεται σε θέματα που αφορούν παιδιά, εφήβους και γονείς, όπως οικογενειακές σχέσεις και συγκρούσεις, κρίση εφηβείας, παραβατικότητα, ανορεξία, προβλήματα παιδικής ηλικίας, όπως σχολική άρνηση, φοβίες, διαταραχές ύπνου κ.ά. Ειδικεύεται, επιπλέον, και στην ψυχική διαχείριση αυτοάνοσων νοσημάτων, όπως σκλήρυνση κατά πλάκας, και ψυχοσωματικών εκδηλώσεων, αλλά και στην αντιμετώπιση αγχωδών διαταραχών, με ή χωρίς κρίσεις πανικού.

Έχει εργαστεί εθελοντικά 3 χρόνια στο Δρομοκαΐτειο Θεραπευτήριο, όπου εξέταζε ψυχιατρικά περιστατικά, χορηγούσε διαγνωστικά τεστ και είχε αναλάβει την ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία ασθενών στο γηροψυχιατρικό τμήμα για 1 χρόνο και στο τμήμα οξείας νοσηλείας για 2 χρόνια. Στα τμήματα αυτά εργάστηκε με ηλικιωμένους ασθενείς με διάφορες ψυχιατρικές παθήσεις, καθώς και με ενήλικες νεότερους ασθενείς με βαριές μορφές ψυχιατρικών διαταραχών (σχιζοφρένεια, μανιοκατάθλιψη, απόπειρες αυτοκτονίας).

Παράλληλα, εργαζόταν ως συντονίστρια ομάδων ψυχοθεραπείας, σε συνεργασία με άλλο ψυχολόγο, ενώ συμμετείχε και σε εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονταν στο ευρύτερο κοινό.

Επίσης, έχει κάνει αρκετές έρευνες στον τομέα της ψυχολογίας με διάφορα θέματα, ενώ έχει συμμετάσχει σε διαλέξεις και σεμινάρια με διάφορα θέματα που σχετίζονται με την ψυχολογία. Ακόμη, έχει κάνει την πρακτική της άσκηση στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ελληνικού με ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, αλλά και στο Κέντρο Πρόληψης Δήμου Ελληνικού, όπου συντόνιζε ψυχοθεραπευτική ομάδα γονέων.