ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ Α. ΛΑΜΠΡΟΣ - Ηλιούπολη
Άλλο - Ηλιούπολη Ηλιούπολη - Αττικής

Διεύθυνση: Γλάδστωνος 1, 16345 Ηλιούπολη Αττικής

Τηλέφωνο: +306970750796

Γεωγραφικό πλάτος: 23.755108403173303

Γεωγραφικό μήκος: 37.940886627119156

ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ Α. ΛΑΜΠΡΟΣ - Ηλιούπολη

Περιγραφή - ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ Α. ΛΑΜΠΡΟΣ - Ηλιούπολη Άλλο - Ηλιούπολη Ηλιούπολη - Αττικής

Ο αλλεργιολόγος Καλόγηρος Α Λάμπρος διατηρει ιατρείο στην Ηλιούπολη. Ο κύριος Λάμπρος Καλόγηρος είναι ειδικός αλλεργιολόγος παίδων και ενηλίκων, ενώ επίσης είναι στρατιωτικός ιατρός και αναπληρωτής διευθυντής του Αλλεργιολογικού Τμήματος του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Είναι διπλωματούχος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας EAACI-UEMS και μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας EAACI.

Έχει μετεκπαιδευθεί στο Vienna University Hospital στη Βιέννη Αυστρίας, αλλά και στο University Hospital Zurich στη Ζυρίχη Ελβετίας.

Οι αλλεργικές παθήσεις αποτελούν μια δυσάρεστη συνθήκη στην καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου, καθώς η συχνότητά τους έχει πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες δεκαετίες.

Ήδη από την παιδική ηλικία, εμφανίζεται αρκετά συχνά η ατοπική δερματίτιδα (έκζεμα), οι τροφικές αλλεργίες (όπως σε γάλα, αυγό, ξηρούς καρπούς) και άλλες αλλεργίες του γαστρεντερικού (όπως αλλεργική πρωκτοκολίτιδα, ηωσινοφιλική οισοφαγίτιδα), αλλά και οι αλλεργίες του αναπνευστικού (ρινίτιδα, επιπεφυκίτιδα, άσθμα).

Παράλληλα, με αυξανόμενη συχνότητα, με την πάροδο της ηλικίας, συναντούμε τις αλλεργικές εκδηλώσεις σε φάρμακα, σε δηλητήρια υμενόπτερων (όπως η μέλισσα, η κοινή σφήκα κ.ά.), αλλά και αλλεργικά δερματικά νοσήματα, όπως είναι η οξεία και χρόνια κνίδωση, το αγγειοοίδημα κ.ά.

Η ορθή προσέγγιση των αλλεργικών νοσημάτων επιτάσσει μία λεπτομερή διαγνωστική προσπέλαση και, εν συνεχεία, εξατομικευμένους προληπτικούς και θεραπευτικούς χειρισμούς, σε έναν πλήρως ενημερωμένο ασθενή.