ΒΗΜΑ ΚΟΙΝΟ - Άγιος Δημήτριος
Άλλο - Άγιος Δημήτριος Άγιος Δημήτριος - Αττικής

Διεύθυνση: Αισχύλου 2, 17236 Άγιος Δημήτριος Αττικής

Τηλέφωνο: +302109768159

Γεωγραφικό πλάτος: 23.740010750224418

Γεωγραφικό μήκος: 37.942846094593

ΒΗΜΑ ΚΟΙΝΟ - Άγιος Δημήτριος

Περιγραφή - ΒΗΜΑ ΚΟΙΝΟ - Άγιος Δημήτριος Άλλο - Άγιος Δημήτριος Άγιος Δημήτριος - Αττικής

Το πρότυπο κέντρο ψυχικής υγείας ΒΗΜΑ ΚΟΙΝΟ εδρεύει στον Άγιο Δημήτριο Αττικής και αποτελεί πρωτοβουλία μιας ομάδας έμπειρων ψυχολόγων, επαγγελματιών του χώρου της ψυχικής υγείας με πλούσια εμπειρία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και, με “Βήμα Κοινό”, να προτείνουν έναν νέο τρόπο ολιστικής προσέγγισης στην προσφορά ιδιωτικών λύσεων ψυχικής υγείας.

Το κέντρο παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, με γνώμονα την επιστημονική τεκμηρίωση, τα διεθνή στάνταρ, τη συνοχή, τη συνέχεια των παρεμβάσεων και τη συνολική απάντηση στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου.

Όραμά μας είναι η παροχή ποιοτικών και ολοκληρωμένων υπηρεσιών ψυχικής υγείας προς τους πολίτες, απαραίτητα με την ενεργή συμμετοχή του θεραπευόμενου, που αναζητά και λαμβάνει βοήθεια, ώστε μαζί, συντονισμένα, με “Βήμα Κοινό”, να καλύπτουμε τις όποιες ανάγκες ψυχικής υγείας του.

Η πολυκλαδική θεραπευτική μας ομάδα διασφαλίζει τη δυνατότητα ο πελάτης να λαμβάνει σε έναν χώρο όλες τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας που χρειάζεται. Έχοντας πλήρη συνείδηση των δυσκολιών της μέσης ελληνικής οικογένειας, κρατάμε χαμηλά τις τιμές μας, ενώ, παράλληλα, προσφέρουμε 'πακέτα' υπηρεσιών σε όσους έχουν σύνθετες ανάγκες, δηλαδή παραπάνω του ενός είδους θεραπείας.

Εν συντομία, αυτό που μας διαφοροποιεί από άλλες προσπάθειες στο χώρο είναι η μοναδικότητα του εγχειρήματος, το οποίο βασίζεται στις αρχές της κοινοτικής ψυχιατρικής. Αυτό σημαίνει ότι επιθυμούμε όλοι όσοι έχουν πρόβλημα ψυχικής υγείας να βοηθηθούν να μείνουν στην κοινότητά τους. Εμείς αναλαμβάνουμε την πλήρη υποστήριξή τους, καταρτίζουμε ατομικό θεραπευτικό πρόγραμμα στα μέτρα του κάθε ασθενή, ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητές του. Με αρχή το case management, ένας ασθενής με πολλαπλές ανάγκες θα έχει το δικό του θεραπευτή αναφοράς, ώστε να συντονίζει επαφές με ειδικούς, υπηρεσίες κ.ο.κ. Εκμεταλλευόμαστε τη σύγχρονη τεχνολογία, ώστε να είμαστε πάντα σε επαφή και συνεργασία με τους πελάτες εντός και εκτός Αθηνών.

Προσφέρουμε υπηρεσίες στήριξης νέων επαγγελματιών ψυχικής υγείας, με ενοικίαση χώρου, αλλά και εποπτεία και επαγγελματική καθοδήγηση. Πιστεύουμε ότι οι καλοί επαγγελματίες ψυχικής υγείας είναι αυτοί που θα εγγυηθούν ένα καλύτερο μέλλον για τους ψυχικά πάσχοντες στην χώρα μας, ενώ στηρίζουμε και προσφέρουμε ευκαιρίες εθελοντισμού.

Τέλος, ως καθαρά ιδιωτικό κέντρο, έχουμε ευελιξία σε ωράρια, συνεργασίες και τρόπους εκδήλωσης των δραστηριοτήτων μας.

Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συμπληρωματική πληροφορία ή διευκρίνιση.