ΚΩΣΤΑΛΑ ΜΑΡΙΑ - Χαλάνδρι
Άλλο - Χαλάνδρι Χαλάνδρι - Αττικής

Διεύθυνση: Κώστα Βάρναλη 7, 15233 Χαλάνδρι Αττικής

Τηλέφωνο: +302106826313

Γεωγραφικό πλάτος: 23.80019128639618

Γεωγραφικό μήκος: 38.023376481079694

ΚΩΣΤΑΛΑ ΜΑΡΙΑ - Χαλάνδρι

Περιγραφή - ΚΩΣΤΑΛΑ ΜΑΡΙΑ - Χαλάνδρι Άλλο - Χαλάνδρι Χαλάνδρι - Αττικής

Η Κωσταλά Μαρία είναι κλινική ψυχολόγος - συστημική ψυχοθεραπεύτρια και διατηρεί το γραφείο της στο Χαλάνδρι.

Ολοκλήρωσε τις βασικές της σπουδές στην ψυχολογία στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η μεταπτυχιακή της εξειδίκευση στην κλινική ψυχολογία (MSc in Abnormal and Clinical Psychology) έγινε στο Πανεπιστήμιο του Swansea στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως ψυχολόγου και μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

Η μετεκπαίδευσή της στην ψυχοθεραπεία ολοκληρώθηκε στο ινστιτούτο 'Λόγω Ψυχής' και η προσέγγιση που ακολουθεί είναι μια εμπλουτισμένη μορφή της συστημικής θεραπείας που ονομάζεται SANE (System - Attachment - Narrative - Encephalon).

Η προσέγγιση αυτή συνδυάζει τη συστημική θεωρία με τις διδαχές της αφηγηματικής ψυχολογίας, τη θεωρία του συναισθηματικού δεσμού και τα σύγχρονα ευρήματα των νευροεπιστημών για τον εγκέφαλο.

Ταυτόχρονα, ασχολείται με την εφαρμογή της κινηματογραφοθεραπείας στην ατομική και στην ομαδική θεραπεία, ενώ επίσης έχει παρακολουθήσει το πρόγραμμα ειδίκευσης στο Cinema Therapy μέσω του Zur Institute.

Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με ένα πλήθος δομών, όπως το Κέντρο Ημέρας 'Ίρις' και το Τμήμα Ψυχιατρικής Εφήβων/Νέων του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών 'Γ. Γεννηματάς'.

Έχει, επίσης, εργαστεί ως ψυχολόγος στην κοινωνική υπηρεσία Βριλησσίων, καθώς και στο ψυχιατρικό γραφείο 'Ψυχοδός'.

Από το 2011 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην περιοχή του Χαλανδρίου, όπου εργάζεται με ενήλικες, ζευγάρια και οικογένειες, και συντονίζει θεραπευτικές ομάδες και ομάδες κινηματογραφοθεραπείας (cinematherapy).