ΒΑΚΟΝΔΙΟΥ ΜΑΡΙΑ - Άγιοι Ανάργυροι
Άλλο - Άγιοι Ανάργυροι Άγιοι Ανάργυροι - Αττικής

Διεύθυνση: Αγίων Αναργύρων & Κολοκοτρώνη 3, 13561 Άγιοι Ανάργυροι Αττικής

Τηλέφωνο: +306978493432

Γεωγραφικό πλάτος: 23.720796980884405

Γεωγραφικό μήκος: 38.027712154188855

ΒΑΚΟΝΔΙΟΥ ΜΑΡΙΑ - Άγιοι Ανάργυροι

Περιγραφή - ΒΑΚΟΝΔΙΟΥ ΜΑΡΙΑ - Άγιοι Ανάργυροι Άλλο - Άγιοι Ανάργυροι Άγιοι Ανάργυροι - Αττικής

Ονομάζομαι Βακονδίου Μαρία, έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αθήνα και είμαι ψυχολόγος στους Αγίους Αναργύρους, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, και απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσα τετραετή κλινική εκπαίδευση στη συστημική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας Λόγω Ψυχής. Στο ίδιο κέντρο ολοκλήρωσα, επίσης, κύκλο ειδίκευσης στη θεραπεία ζεύγους.

Από το 2011 και μετά, έχω εργαστεί τόσο σε εθελοντικό, όσο και σε πρακτικό και κλινικό πλαίσιο σε φορείς, όπως είναι το παιδοψυχιατρικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων 'Αγλαΐα Κυριακού' και στην παιδοψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Παίδων 'Αγία Σοφία'. Επίσης, έχω εργαστεί στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Αθηνών, στο συμβουλευτικό σταθμό του Δήμου Πετρούπολης, καθώς και στο σύλλογο 'Ανοιχτή Αγκαλιά', με παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Παράλληλα με τις σπουδές και την εξειδίκευσή μου, έχω πάρει μέρος σε συνέδρια και σεμινάρια ψυχολογίας, συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας, φροντίζοντας για συνεχή εκπαίδευση, προσωπική ανάπτυξη και ενημέρωση για τις σύγχρονες εξελίξεις.

Τα πιο συνήθη αιτήματα που αντιμετωπίζονται στον προσωπικό μου χώρο είναι τα εξής: άγχος, κρίσεις πανικού, δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις, ψυχοσωματικά συμπτώματα και αρνητικά συναισθήματα, όπως θλίψη, θυμός, απογοήτευση.

Στα συνήθη αιτήματα περιλαμβάνονται και η διαχείριση εργασιακού άγχους, η υπερβολική ντροπή, το συναίσθημα ενοχής, η δυσκολία στη διεκδικητικότητα, το πένθος και η απώλεια αγαπημένων προσώπων.

Από το 2015, διατηρώ ιδιωτικό γραφείο στην Αθήνα, στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων. Εργάζομαι συμβουλευτικά και ψυχοθεραπευτικά με άτομα, ζευγάρια και οικογένειες. Στόχο μου αποτελεί η δημιουργία μιας ασφαλούς βάσης, προκειμένου το άτομο να μπορέσει να αναγνωρίσει και να διευρύνει όλες τις πλευρές του εαυτού του, με απώτερο στόχο μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Στο γραφείο, σε συνεργασία με συναδέλφους, αλλά και κατά μόνας, πολύ συχνά πραγματοποιώ βιωματικά σεμινάρια σχετικά με διάφορα θέματα ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας.