ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ - Αχαρνές
Άλλο - Αχαρνές Αχαρνές - Αττικής

Διεύθυνση: Πεύκων 13 Βαρυμπόμπη, 13677 Αχαρνές Αττικής

Τηλέφωνο: +302108169522

Γεωγραφικό πλάτος: 23.789227576615094

Γεωγραφικό μήκος: 38.127805800658564

ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ - Αχαρνές

Περιγραφή - ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ - Αχαρνές Άλλο - Αχαρνές Αχαρνές - Αττικής

Τα Ιδιωτικά Σχολεία - Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, που βρίσκονται στη Βαρυμπόμπη (Αχαρνές), στα βόρεια προάστια της Αθήνας, αποτελούνται από παιδικό σταθμό, νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο και γυμνάσιο.

Λειτουργούν από το 1956, με την επωνυμία 'Μοντεσσοριανά Σχολεία', και το Γυμνάσιο με την επωνυμία Παιδαγωγική Πρωτοπορία. Η μετακίνηση των παιδιών γίνεται με σχολικά λεωφορεία, που εξυπηρετούν μεγάλο μέρος της πόλης της Αθήνας. Το σχολείο διαφέρει από τα αντίστοιχα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, γιατί χρησιμοποιεί τη Μοντεσσοριανή αγωγή εκπαίδευσης, με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Καλύπτεται παράλληλα όλο το αναλυτικό πρόγραμμα που προβλέπεται από το Υπουργείο Παιδείας.

Το πρόγραμμα της Μοντεσσοριανής προσχολικής εκπαίδευσης αποτελείται από 3 βασικούς τομείς:

  • Πρακτικές ασκήσεις καθημερινής ζωής
  • Αισθητηριακές ασκήσεις
  • Καλλιέργεια γλωσσικών και μαθηματικών ικανοτήτων

Η 'Παιδαγωγική Πρωτοπορία' ήρθε να ενσαρκώσει το όραμά μας για μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική κοινότητα, με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Πρόκειται για ένα γυμνάσιο (και μετέπειτα λύκειο) που συνδυάζει τη φυσική ομορφιά της πευκόφυτης περιοχής και το ολοκληρωμένο παιδαγωγικό μας όραμα για το σχολείο του μέλλοντος. Ο χαρακτήρας του είναι αυτός ενός ζεστού, οικογενειακού σχολείου, που αγκαλιάζει τους μαθητές και συνεργάζεται στενά και αρμονικά με τις οικογένειές τους για το επιθυμητό αποτέλεσμα, δεδομένου ότι τα πρώτα χρόνια της εφηβικής ηλικίας το απαιτούν.