ΜΗΤΣΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Dr, MD, PhD - Χαλάνδρι
Άλλο - Χαλάνδρι Χαλάνδρι - Αττικής

Διεύθυνση: Ηρώδου του Αττικού 1, 15233 Χαλάνδρι Αττικής

Τηλέφωνο: +302106818110

Γεωγραφικό πλάτος: 23.80066029416311

Γεωγραφικό μήκος: 38.02268329095841

ΜΗΤΣΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Dr, MD, PhD - Χαλάνδρι

Περιγραφή - ΜΗΤΣΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Dr, MD, PhD - Χαλάνδρι Άλλο - Χαλάνδρι Χαλάνδρι - Αττικής

Ο ΜΗΤΣΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Dr, MD, PhD, Αλλεργιολόγος στο Χαλάνδρι, είναι υπεύθυνος Ανοσοθεραπείας Αλλεργιολογικής Μονάδας του Νοσοκομείου 'Π & Α Κυριακού', Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών και Διπλωματούχος Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργιολογίας & Κλινικής Ανοσολογίας (EAACI), ενώ είναι και Εξωτερικός Συνεργάτης της Ιδιωτικής Κλινικής ΜΗΤΕΡΑ.

Αντιμετωπίζει, με γνώση και συνέπεια, όλες τις αλλεργικές παθήσεις πουταλαιπωρούν παιδιά και ενηλίκους.

Κυριότερες αυτών είναι η ατοπική δερματίτιδα ή έκζεμα (προκαλείται κυρίως ξηροδερμία, φαγούρα, κνησμός), η τροφική αλλεργία (πομφοί, αναφυλαξία, πρωκτοκολίτιδα, ηωσινοφιλική οισοφαγίτιδα), η κνίδωση και το αγγειοοίδημα.

Ειδικεύεται στην επιπεφυκίτιδα, στην αλλεργική ρινίτιδα (καταρροή, πταρμοί, συμφόρηση, μπούκωμα), στις συνοδές παθήσεις (πολύποδες, παραρρινοκολπίτιδα) και στο άσθμα (βήχας, σφύριγμα, δύσπνοια, συμπτώματα από άσκηση).

Επιπλέον, γίνεται διάγνωση και αντιμετώπιση σε: δερματίτιδα, αλλεργία σε υμενόπτερα (μέλισσα, σφήκα), αλλεργία σε φάρμακα (εξάνθημα, σοβαρή αντίδραση π.χ. αναφυλακτικό σοκ).

Για την ορθή διάγνωση, διενεργούνται αλλεργικά τεστ (επιδερμικά - νυγμού, ενδοδερμικά ή patch test), σπιρομέτρηση και προκλήσεις με αλλεργιογόνα και ανοσοθεραπεία.

Οι αλλεργίες συνεχώς αυξάνονται, λόγω και του δυτικού τρόπου ζωής. Η σύγχρονη αλλεργιολογία, ωστόσο, επιτρέπει την έγκαιρη διάγνωση και θεραπευτική παρέμβαση, ώστε να προσφέρει στις περισσότερες περιπτώσεις, στο παιδί, κυρίως, αλλά και στον ενήλικα, ένα μέλλον χωρίς αλλεργικά συμπτώματα. Αυτός είναι και ο αποκλειστικός στόχος του Dr. Δημήτρη Μήτσια.