ΛΟΥΛΟΥΔΟΤΟΠΟΣ - Αγία Παρασκευή
Άλλο - Αγία Παρασκευή Αγία Παρασκευή - Αττικής

Διεύθυνση: Αιγαίου Πελάγους 61, 15342 Αγία Παρασκευή Αττικής

Τηλέφωνο: +302106394938

Γεωγραφικό πλάτος: 23.8231204238689

Γεωγραφικό μήκος: 38.00682961452769

ΛΟΥΛΟΥΔΟΤΟΠΟΣ - Αγία Παρασκευή

Περιγραφή - ΛΟΥΛΟΥΔΟΤΟΠΟΣ - Αγία Παρασκευή Άλλο - Αγία Παρασκευή Αγία Παρασκευή - Αττικής

Ο ΛΟΥΛΟΥΔΟΤΟΠΟΣ είναι ένας παιδικός σταθμός που εδρεύει στην Αγία Παρασκευή.

Η προσχολική αγωγή διαδραματίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή του μικρού παιδιού. Στόχος των γονέων, αλλά και των παιδαγωγών είναι να βοηθήσουν το παιδί να μεταβεί ομαλά από το προστατευτικό περιβάλλον του σπιτιού και να προσαρμοστεί σε ένα νέο περιβάλλον, αυτό του παιδικού σταθμού. Από το 1986 που λειτουργήσαμε πρώτη φορά, επιθυμία μας ήταν να προσφέρουμε στο παιδί ένα δεύτερο σπίτι, ένα 'σπιτικό', τόσο ζεστό και συναισθηματικά πλούσιο, που να καλύπτει τις ανάγκες του παιδιού σε όλους τους τομείς: γνωστικό, γλωσσικό, κινητικό, ψυχοκοινωνικό, συναισθηματικό. Η εμπειρία και οι γνώσεις μας, σε συνδυασμό με την αγάπη μας και τον ενθουσιασμό μας για αυτό που κάνουμε, γίνονται οδηγοί μας για να διευκολύνουμε το κάθε παιδί να αξιοποιήσει το δυναμικό χαρακτήρα του και τα ταλέντα του.

Η συνεργασία μας με εξειδικευμένο προσωπικό και τη διεπιστημονική ομάδα εξασφαλίζουν στο παιδί αφθονία γνωστικών και συναισθηματικών ερεθισμάτων, αλλά και ευκαιρίες για ουσιαστική επαφή με τα υπόλοιπα παιδιά και τους ενήλικες.

Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι, στους οποίους μπορεί το παιδί να προσλάβει ερεθίσματα, να τα επεξεργαστεί, να τα εξελίξει. Οι αίθουσές μας είναι φωτεινές, γεμάτες χρώματα. Το παιδαγωγικό υλικό που υπάρχει σε αυτές είναι προσεχτικά επιλεγμένο, σύμφωνα με τις εξελικτικές ανάγκες του παιδιού. Ο κήπος μας είναι διαμορφωμένος, έτσι ώστε να μπορούν να παίζουν τα παιδιά ελεύθερα, αλλά παράλληλα με υψηλή επιτήρηση.

Βρεφικό: Από τη βρεφική ηλικία, μετά την οικογένεια, ο παιδικός σταθμός είναι ο φορέας κοινωνικοποίησης του παιδιού. Δημιουργεί τις προϋποθέσεις, ώστε το παιδί να αναπτυχθεί σε όλους τους τομείς ομαλά.

Μεταβρεφικό: Έχει σαν στόχο, με το καθημερινό του πρόγραμμα, να ενθαρρύνει το κάθε παιδί ξεχωριστά να εξωτερικεύσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Προ-προνήπιο: Σκοπός των παιδαγωγών είναι τα παιδιά να εξελιχθούν στον τομέα της αυτοεξυπηρέτησης, της αδρής και λεπτής τους κινητικότητας, καθώς και στον τομέα της σκέψης και του λόγου τους. Η ομαλή κοινωνικοποίηση και η τόνωση της αυτοπεποίθησης αποτελούν πρωταρχικούς στόχους για τη διεκπεραίωση του σκοπού μας. Τα παιδιά λαμβάνουν ερεθίσματα μέσα από τις εβδομαδιαίες θεματικές ενότητες, τα παραμύθια, τις κατασκευές, το ομαδικό και ατομικό παιχνίδι.

Προνήπιο: Στην τάξη του προνηπίου τα παιδιά καλούνται να προετοιμαστούν σταδιακά για το νηπιαγωγείο. Κυρίαρχη ιδέα είναι η ενεργητική συμμετοχή του παιδιού στην οικοδόμηση της γνώσης, μέσα από το παιχνίδι, τη διερεύνηση, τη συζήτηση, την ανταλλαγή απόψεων, τη δημιουργία και την παρουσίαση ιδεών. Παράλληλα, μέσα σε πνεύμα συνεργασίας και ενθάρρυνσης, δίνεται μεγάλη σημασία στον προσωπικό ρυθμό των παιδιών, ο οποίος οφείλει να γίνει αντιληπτός και σεβαστός.

'Δεν θα έπρεπε να έχει σημασία πόσο αργά μαθαίνει ένα παιδί, φτάνει να το ενθαρρύνουμε να μην σταματήσει'.

Νηπιαγωγείο: Έχοντας κατακτήσει τις δεξιότητες των προηγούμενων αναπτυξιακών σταδίων, στόχος της νηπιαγωγού είναι να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε μέσα σε ένα ελκυστικό, ασφαλές, φιλικό και πλούσιο σε ερεθίσματα περιβάλλον να εξασφαλίσει κίνητρο και προϋποθέσεις μάθησης στο πνευματικό, συναισθηματικό, νοητικό, κοινωνικό και γνωστικό επίπεδο. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με δραστηριότητες πρώτης γραφής, ανάγνωσης και αρίθμησης που συμβάλλουν στην ομαλή τους μετάβαση στο Δημοτικό.