ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ MD, FRCS - Αθήνα
Άλλο - Αθήνα Αθήνα - Αττικής

Διεύθυνση: Διονυσίου του Αιγινήτου 8 Ιλίσια, 11528 Αθήνα Αττικής

Τηλέφωνο: +302130998209

Γεωγραφικό πλάτος: 23.754151921697577

Γεωγραφικό μήκος: 37.97860360809011

ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ MD, FRCS - Αθήνα

Περιγραφή - ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ MD, FRCS - Αθήνα Άλλο - Αθήνα Αθήνα - Αττικής

Ο Σαράντος Κωνσταντίνος MD, FRCS είναι consultant - διευθυντής ορθοπαιδικής αρθροπλαστικής κάτω άκρων στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Coventry and Warwickshire (UHCW), στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκπαιδευτής της τεχνικής SuperPathⓇ στην Ευρώπη, πιστοποιημένος στη χρήση του ρομποτικού MAKO, consultant ορθοπαιδικός χειρουργός - τραυματολόγος στο νοσοκομείο 'Υγεία' και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο κέντρο της Αθήνας.

Μετεκπαιδεύτηκε και εξειδικεύτηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο στις χειρουργικές του ισχίου και γόνατος: στις πρωτοπαθείς ολικές αρθροπλαστικές ισχίου - γόνατος, στις αναθεωρήσεις (Revision) αρθροπλαστικών ισχίου - γόνατος, στις φλεγμονές και δύσκολες (complex) περιπτώσεις. Επιπλέον, είναι μέλος του Βρετανικού Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών RCS.

Μετεκπαιδεύτηκε στην τεχνική ελάχιστης επεμβατικότητας ολικής αρθροπλαστικής του ισχίου SuperPathⓇ, στις Ηνωμένες Πολιτείες, από τον εμπνευστή και δημιουργό του SuperPathⓇ, και, στη συνέχεια, πραγματοποίησε την πρώτη στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο χειρουργική επέμβαση ολικής αρθροπλαστικής ισχίου SuperPathⓇ το 2014.

Έκτοτε, έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικά μεγάλο αριθμό χειρουργικών επεμβάσεων με αυτή την μέθοδο και έχει συντελέσει στην εξέλιξη και προσαρμογή της στα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Είναι επίσημος εκπαιδευτής της τεχνικής SuperPathⓇ στην Ευρώπη κι έχει εκπαιδεύσει, σε πάνω από 20 εκπαιδευτικά courses, πάνω από 200 χειρουργούς από την Ευρώπη (Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ρωσία, Σκανδιναβικές χώρες κ.ά.), τη Λατινική Αμερική, την Ασία και την Αφρική. Πρόσφατα (Νοέμβριος 2016), παρουσίασε τη μέθοδο SuperPathⓇ και στην Ελλάδα και συνεργάζεται με το νοσοκομείο 'Υγεία' και άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Εφαρμόζει σύγχρονες τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας στις ολικές αρθροπλαστικές ισχίου - γόνατος και τεχνολογίες αιχμής, όπως ρομποτική χειρουργική, αρθροπλαστική MAKO, CAS (computer assisted), εξατομικευμένες αρθροπλαστικές custom made και OPS, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και ανάγκες του κάθε ασθενή.

Έχει εκπαιδευτεί, επίσης, σε τεχνικές μικροχειρουργικής και άκρας χειρός και σε αθλητικές κακώσεις. Έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και διαθέτει πλήθος εργασιών και δημοσιεύσεων σε συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά.