ΜΕΤΑΞΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - Αγία Παρασκευή
Άλλο - Αγία Παρασκευή Αγία Παρασκευή - Αττικής

Διεύθυνση: Χίου 55 Κοντόπευκο, 15343 Αγία Παρασκευή Αττικής

Τηλέφωνο: +302106019033

Γεωγραφικό πλάτος: 23.824754089774704

Γεωγραφικό μήκος: 38.01917963079324

ΜΕΤΑΞΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - Αγία Παρασκευή

Περιγραφή - ΜΕΤΑΞΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - Αγία Παρασκευή Άλλο - Αγία Παρασκευή Αγία Παρασκευή - Αττικής

Το γραφείο τελετών - κηδειών ΜΕΤΑΞΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ λειτουργεί αδιάλειπτα στην Αγία Παρασκευή από το 1924, ενώ λειτουργεί και υποκατάστημα στο Χολαργό. Μετά από 4 γενιές, η συνέπεια, η εγγύηση και η άψογη εξυπηρέτηση αποτελούν φυσικό επακόλουθο.

Κύριο μέλημά μας είναι η φροντίδα των αγαπημένων σας προσώπων και η συνέπειά μας στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης πένθιμης τελετής. Συγκεκριμένα, για την κηδεία του αγαπημένου σας προσώπου.

Το γραφείο μας, σε συνεργασία με εσάς, προγραμματίζει την ημερομηνία και την ώρα της κηδείας στην εκκλησία της ενορίας σας, μεταφέρουμε τη σορό από τον τόπο θανάτου στο νεκροταφείο, διεκπεραιώνουμε γραφειοκρατικά ζητήματα, προκειμένου να γίνει η ταφή, συντάσσουμε την αναγγελία θανάτου για τις εφημερίδες και πραγματοποιούμε την τοιχοκόλληση αγγελτηρίων, όπου κρίνετε εσείς απαραίτητο, ενώ διαθέτουμε βιβλίο, στο οποίο οι παρευρισκόμενοι μπορούν να εκφράσουν γραπτώς τα συλλυπητήριά τους.

Επίσης, αναλαμβάνουμε το στολισμό της εκκλησίας και του τάφου, παραγγέλνουμε τα στεφάνια που θα κατατεθούν από σας ή από τρίτα πρόσωπα και ερχόμαστε σε συνεννόηση με το κοιμητήριο ή με χώρο της προτίμησής σας, για την οργάνωση δεξίωσης μετά την κηδεία.

Ειδικότερα για το εξωτερικό, ακολουθούμε την εξής διαδικασία:δήλωση του θανάτου και έκδοση όλων των αδειών που χρειάζονται για τη μεταφορά της σορού.

Το διαβατήριο και το πιστοποιητικό του θανάτου είναι τα δύο απαραίτητα έγγραφα, ενώ ίσως σας ζητηθούν κάποιες πρόσθετες πληροφορίες και μετάφραση των εγγράφων στο υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεργασία με τις πρεσβείες των χωρών προορισμού, ή έκδοση διεθνούς άδειας μεταφοράς (εφόσον χρειαστεί).

Για την καύση, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δήλωση του αποθανόντος ότι επιθυμεί να ακολουθηθεί η συγκεκριμένη διαδικασία ή η αντίστοιχη δήλωση συγγενών εξ αίματος ή εξ αγχιστείας. Τα έγγραφα που χρειάζονται για να πραγματοποιηθεί η αποτέφρωση είναι τα εξής: αντίγραφο από την πράξη θανάτου, υπεύθυνη δήλωση κληρονόμου που αποτυπώνει την επιθυμία καύσης, καθώς και συνημμένο αντίγραφό της, και υπεύθυνη δήλωση μέλους της οικογένειας, που θα αναφέρει ότι ο αποθανών ή η αποθανούσα δεν φέρει μεταλλικό αντικείμενο (π.χ. δόντια).

To μνημόσυνο για εμάς έχει την ίδια βαρύτητα με την κηδεία.

Το γραφείο μας οργανώνει τα αντίστοιχα μνημόσυνα, με μια λιτή, αλλά άψογα οργανωμένη τελετή.

Προγραμματίζουμε την ημερομηνία, την ώρα και τον τόπο της τελετής του μνημοσύνου και αναγγέλλουμε το μνημόσυνο στις εφημερίδες.

Προχωρούμε στην παραγγελία του δίσκου με τα κόλλυβα, στολίζοντας το δίσκο με όμορφα άνθη, ενώ αναλαμβάνουμε το κουβέρ (τσουρέκι ή κέικ), κατόπιν δικής σας υποδείξεως. Παράλληλα, εσείς θα επιλέξετε ποια σακουλάκια επιθυμείτε για τα κόλλυβα. Στη συνέχεια, τα κόλλυβα θα μοιραστούν από εμάς στους καλεσμένους σας.

Το γραφείο διαθέτει ιδιόκτητες πολυτελείς νεκροφόρες και ποικιλία από φέρετρα. Τα φέρετρά μας κατασκευάζονται από άριστης ποιότητας ξύλο μασίφ και καπλαμά, όπως δρυς - τριανταφυλλιά - καρυδιά.

Δείχνοντας απόλυτο σεβασμό στα αγαπημένα σας εκλιπόντα πρόσωπα, νιώθουμε έντονα την ηθική υποχρέωση να σταθούμε δίπλα σας και να σας στηρίξουμε, με συνέπεια και υπευθυνότητα, σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή της ζωής σας.