ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ - Νέα Χαλκηδόνα
Άλλο - Νέα Χαλκηδόνα Νέα Χαλκηδόνα - Αττικής

Διεύθυνση: Μυστρά 1 Άνω Τρεις Γέφυρες, 14343 Νέα Χαλκηδόνα Αττικής

Τηλέφωνο: +302108311131

Γεωγραφικό πλάτος: 23.720091515972193

Γεωγραφικό μήκος: 38.018472363368765

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ - Νέα Χαλκηδόνα

Περιγραφή - ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ - Νέα Χαλκηδόνα Άλλο - Νέα Χαλκηδόνα Νέα Χαλκηδόνα - Αττικής

Το Δέντρο της Γνώσης είναι ένα σύγχρονο θεραπευτικό πλαίσιο, που απαρτίζεται από εξειδικευμένους λογοθεραπευτές - λογοπεδικούς, το οποίο στεγάζεται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας (Τρεις Γέφυρες - σύνορα Περιστερίου με Αγ. Αναργύρους) και έχει ως σκοπό την πρόληψη, τη διάγνωση και την αποκατάσταση μαθησιακών, αναπτυξιακών και νευρολογικών διαταραχών παιδιών και εφήβων, όπως: ειδικές μαθησιακές δυσκολίες (δυσλεξία, δυσαριθμησία κ.ά.), μαθησιακές δυσκολίες και διαταραχές επικοινωνίας, ομιλίας και λόγου.

Ασχολείται με διαταραχές συμπεριφοράς, υπερκινητικότητα, ελλειμματική προσοχή, νοητική υστέρηση και διαταραχές αυτιστικού φάσματος (ΔΑΦ).

Αναλαμβάνει προβλήματα που αφορούν σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση, μυοπάθειες και σύνδρομο Angelman (Άγγελμαν).

Η λογοθεραπεία είναι η επιστήμη που ασχολείται με την πρόληψη, αξιολόγηση και θεραπεία των διαταραχών επικοινωνίας (λόγου και ομιλίας), καθώς και των διαταραχών μάσησης - κατάποσης, σε παιδιά και ενήλικες, ανεξαρτήτως αιτίας.

Πρόληψη

Ο λογοπεδικός ενεργεί σε οποιοδήποτε στάδιο, με σκοπό να εμποδίσει την εμφάνιση ή ανάπτυξη διαταραχών επικοινωνίας, μέσω της εφαρμογής διαδικασιών αξιολόγησης, που στόχο έχουν την πρώιμη διάγνωση των διαταραχών.

Αξιολόγηση

Ο λογοπεδικός είναι υπεύθυνος για τη συνολική εκτίμηση των επικοινωνιακών δεξιοτήτων του παιδιού, όπως επίσης και για τις πιθανές διαταραχές που θα παρατηρηθούν. Η αξιολόγηση είναι μια συνεχής διαδικασία που, τις περισσότερες φορές, είναι απαραίτητη η συνεργασία ολόκληρης της διεπιστημονικής ομάδας.

Θεραπεία

Στην περίπτωση των διαταραχών επικοινωνίας, η παρέμβαση του λογοπεδικού περιλαμβάνει τόσο την αποκατάσταση, όσο και την ενσωμάτωση στο κοινωνικό περιβάλλον του παιδιού. Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης, έτσι ώστε να μειωθούν ή να εξαλειφθούν οι διαταραχές επικοινωνίας. Αυτό επιτυγχάνεται, θέτοντας θεραπευτικούς στόχους και θεραπευτικό πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε περιστατικού. Σημαντική ευθύνη του λογοπεδικού, επίσης, είναι η αξιολόγηση της προόδου του παιδιού, ενώ στην πορεία μπορεί να χρειαστεί προσαρμογή νέων θεραπευτικών προσεγγίσεων. Τέλος, ο κυριότερος στόχος είναι η αποκατάσταση της επικοινωνίας του παιδιού, έτσι ώστε να επιτύχει ή να διατηρήσει μια ανεξάρτητη ζωή.