ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ MD MSc - Ηλιούπολη
Άλλο - Ηλιούπολη Ηλιούπολη - Αττικής

Διεύθυνση: Νικίου 2, 16343 Ηλιούπολη Αττικής

Τηλέφωνο: +302130412883

Γεωγραφικό πλάτος: 23.759441589281433

Γεωγραφικό μήκος: 37.93477578436739

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ MD MSc - Ηλιούπολη

Περιγραφή - ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ MD MSc - Ηλιούπολη Άλλο - Ηλιούπολη Ηλιούπολη - Αττικής

Ο κύριος ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ MD, MSc είναι ορθοπεδικός στην Ηλιούπολη. Ο ιατρός έχει εξειδίκευση στις ολικές αρθροπλαστικές ισχίου και γόνατος, στην τραυματολογία και στην οστεοπόρωση.

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει λάβει τον τίτλο του Master of Science (μεταπτυχιακό) στα μεταβολικά νοσήματα των οστών. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και βιβλία και έχει διατελέσει κριτής επιστημονικών άρθρων σε διεθνή περιοδικά. Επίσης, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην ειδικότητά του και έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμα συνέδρια και σεμινάρια, σε αρκετά από τα οποία συμμετείχε και σαν ομιλητής.

Ειδικεύθηκε στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου ΚΑΤ (Γ’ Ορθοπεδική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών) και στην Κλινική Άκρας Χείρας Μικροχειρουργικής του Νοσοκομείου ΚΑΤ, καθώς και στη Β’ Ορθοπεδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων 'Αγία Σοφία'.

Το ιατρείο του βρίσκεται στην Ηλιούπολη και εξυπηρετεί και τις γειτονικές περιοχές, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για κατ' οίκον επισκέψεις. Ο ιατρός είναι συνεργάτης της Κλινικής Μεγάλων Αρθρώσεων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και επιμελητής του ορθοπεδικού τμήματος επειγόντων περιστατικών στο ίδιο νοσοκομείο.

Ο ιατρός ασχολείται με όλη τη γκάμα της ορθοπεδικής και τραυματολογίας σε ενήλικες και παιδιά.

Ειδικά ενδιαφέροντά του είναι οι παθήσεις του ισχίου, του γόνατος και του ώμου και, κυρίως, η οστεοαρθρίτιδα, που αναπτύσσεται σε αυτές τις μεγάλες αρθρώσεις.

Παράλληλα, ο ιατρός ασχολείται με αθλητικές κακώσεις (π.χ. ρήξη πρόσθιου χιαστού και μηνίσκου στο γόνατο, μυικές θλάσεις, τενοντοπάθειες ώμου και αγκώνα κ.τ.λ.) και με την τραυματολογία (κατάγματα και εξαρθρήματα άνω και κάτω άκρου κ.τ.λ.).

Ακόμα, αναλαμβάνει παθήσεις της σπονδυλικής στήλης (αυχεναλγία, οσφυαλγία, σκολίωση, κύφωση), παθήσεις της άκρας χείρας και μεταβολικά νοσήματα των οστών (κυρίως, οστεοπόρωση και νόσο Paget).

Η φιλοσοφία του ιατρού χαρακτηρίζεται από την εξάντληση των συντηρητικών μέσων για τη θεραπεία μιας ορθοπεδικής πάθησης. Στις περιπτώσεις που η συντηρητική θεραπεία δεν αποδίδει, η επιλογή του ιατρού είναι η ελάχιστα επεμβατική χειρουργική αντιμετώπιση (αρθροσκόπηση ώμου - γόνατος, αρθροπλαστική ASI στο ισχίο, αρθροπλαστική MIS στο γόνατο κ.ά.).