ΔΑΡΜΑΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ Δρ - Αθήνα
Άλλο - Αθήνα Αθήνα - Αττικής

Διεύθυνση: Καισαρείας 4, 11527 Αθήνα Αττικής

Τηλέφωνο: +302106457625

Γεωγραφικό πλάτος: 23.758851353549648

Γεωγραφικό μήκος: 37.98305667840663

ΔΑΡΜΑΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ Δρ - Αθήνα

Περιγραφή - ΔΑΡΜΑΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ Δρ - Αθήνα Άλλο - Αθήνα Αθήνα - Αττικής

Ο ιατρός ορθοπεδικός Δαρμάνης Σπύρος Δρ είναι στρατιωτικός ιατρός, με έδρα την Αθήνα, αρχίατρος και εργάζεται στα νοσηλευτικά ιδρύματα του Στρατού, Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. και 401 Γ.Σ.Ν.Α..

Έχει κάνει εξειδίκευση στο Νοσοκομείο St. George’s του Λονδίνου στη χειρουργική πυέλου και στο Princess Elizabeth του Exeter της Μεγάλης Βρετανίας στη χειρουργική ισχίου και γόνατος, επί διετία.

Διαθέτει ειδική επιστημονική ομάδα, με την οποία χειρουργεί σε μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία, όπως το «ΙΑΣΩ GENERAL», το «ΥΓΕΙΑ», το «Ιατρικό Κέντρο».

Λόγω της εξειδίκευσής του, καλείται να αντιμετωπίσει βαρύτατους τραυματισμούς της πυέλου και του ισχίου στα περισσότερα ιδιωτικά και δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα. Προσφάτως, έχει οργανώσει ένα πρωτοποριακό τμήμα στην Ελλάδα, τμήμα πυελικής χειρουργικής και αναθεωρητικής χειρουργικής ισχίου (επεμβάσεις που διορθώνουν βλάβες απλών αρθροπλαστικών ισχίου), στην κλινική Mediterraneo Hospital, στη Γλυφάδα. Στο πιο πάνω τμήμα, όπου αντιμετωπίζονται, με επιτυχία, βαριά τραυματολογικά περιστατικά από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκτελεί καθήκοντα διευθυντού, με μία εξειδικευμένη ομάδα ιατρών.

Στα αντικείμενα εξειδίκευσής του είναι η ορθοπεδική τραυματολογία με τις πιο σύγχρονες τεχνικές (διαδερμική οστεοσύνθεση), για τάχιστη αποκατάσταση, ακόμη, και σε βαρύτατους τραυματισμούς της κοτύλης και του ισχίου, καθώς και η χειρουργική πυέλου και κοτύλης, με εξειδίκευση σε κέντρο της Μεγάλης Βρετανίας στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Σύγχρονη χειρουργική ισχίου και γόνατος: Ο ιατρός εφάρμοσε πρώτος στην Ελλάδα τη σύγχρονη τεχνική EXETER (στην οποία η μακροβιότητα των εμφυτευμάτων αγγίζει τα 40 έτη από την ώρα εμφύτευσης). Αποτελεί ελάχιστα παρεμβατική χειρουργική, χωρίς διατομή μυών, με άμεση κινητοποίηση και βέλτιστα αποτελέσματα. Όσον αφορά την αρθροπλαστική γόνατος, έχει δημοσιευμένες εργασίες για την ελάχιστα παρεμβατική χειρουργική και πλοήγηση από το 2004, τις οποίες χρησιμοποίησε (με την εταιρεία HOWMEDICA) στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ, παράλληλα, ειδικεύεται στις αναθεωρήσεις αρθροπλαστικών με σύγχρονες τεχνικές (minimally invasive, navigation, in cement revision). Επίσης, χρησιμοποιεί τη μοναδική τεχνική impaction grafting, με την οποία, σε ασθενείς με απώλεια οστού, γίνεται εκ νέου παραγωγή οστού.

Όσον αφορά τις αθλητικές κακώσεις γόνατος, χρησιμοποιεί: αρθροσκοπική χειρουργική, συνδεσμοπλαστική προσθίου και οπισθίου χιαστού με μόσχευμα Hamstrings, επιγονατιδικό μόσχευμα, συνθετικό LARS ή με ενίσχυση με συνθετικό ή πτωματικό.