ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ - Αθήνα
Άλλο - Αθήνα Αθήνα - Αττικής

Διεύθυνση: Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 119 Αμπελόκηποι, 11521 Αθήνα Αττικής

Τηλέφωνο: +302106460647

Γεωγραφικό πλάτος: 23.758995760140866

Γεωγραφικό μήκος: 37.984165556307616

ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ - Αθήνα

Περιγραφή - ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ - Αθήνα Άλλο - Αθήνα Αθήνα - Αττικής

Η καθηγήτρια δερματολογίας - αφροδισιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αυγερινού Γεωργία, διατηρεί ιατρείο στην Αθήνα.

Είναι εξέχον μέλος της Αμερικάνικης Δερματολογικής Εταιρείας, με τίτλο International Fellow Physician Dedicated to Excellence in Dermatology, της Ευρωπαϊκής Δερματολογικής Εταιρείας και πολλών άλλων επιστημονικών εταιρειών, διεθνών και ελληνικών. Διαθέτει διατριβές, διδακτορική και διατριβή υφηγεσίας.

Είναι υπεύθυνη του Τμήματος Αυτοάνοσων Νοσημάτων στο Νοσοκομείο Α. Συγγρός, με εξειδίκευση στον ερυθηματώδη λύκο, στη σκληροδερμία, στις αγγειίτιδες και στη δερματομυοσίτιδα.

Επίσης, είναι εξειδικευμένη στα πομφολυγώδη αυτοάνοσα νοσήματα, στην πέμφιγα και στο πομφολυγώδες πεμφιγοειδές, στην ερπητοειδή δερματίτιδα (νόσος Duhring) και σε άλλα.

Παράλληλα, ασχολείται με την ψωρίαση σε όλες τις μορφές της, π.χ. την κατά πλάκας, την αρθροπαθητική και με άλλες (θεραπεία και με βιολογικούς παράγοντες), με τη λεύκη και με τη γυροειδή αλωπεκία (ανοσοθεραπεία).

Έχει συγγράψει βιβλίο, με τίτλο 'Ερυθηματώδης Λύκος' (2012) και έχει συμμετάσχει σε κλασικά συγγράμματα, ελληνικά και ξένα.

Συνεργάζεται με ξένα κέντρα (πανεπιστήμια, Ινστιτούτο Δερματολογίας Λονδίνου, πανεπιστήμιο Munster και Χαϊδελβέργης Γερμανίας) και συμμετέχει σε ευρωπαϊκά πρωτόκολλα συνεργασίας, με αντικείμενο την ψωρίαση, τις αλωπεκίες, τον ερυθηματώδη λύκο και άλλα νοσήματα.

Έχει συμμετάσχει, ακόμη, σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων (ευρωπαϊκών, διεθνών, ελληνικών) με επιστημονικές εργασίες, ως ομιλήτρια και εισηγήτρια, ενώ πολλές εργασίες της έχουν βραβευτεί και μεγάλος αριθμός τους έχει δημοσιευτεί σε ξένα και ελληνικά περιοδικά.