ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - Μαρούσι
Άλλο - Μαρούσι Μαρούσι - Αττικής

Διεύθυνση: Νίκης 45 Νέα Φιλοθέη, 15123 Μαρούσι Αττικής

Τηλέφωνο: +302108137331

Γεωγραφικό πλάτος: 23.786288710359543

Γεωγραφικό μήκος: 38.03212148804404

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - Μαρούσι

Περιγραφή - ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - Μαρούσι Άλλο - Μαρούσι Μαρούσι - Αττικής

Είμαι ο Παναγιωτόπουλος Νικόλαος, καρδιολόγος με ιατρείο στο Μαρούσι, αριστούχος απόφοιτος της Ιατρικής Αθηνών. Ειδικεύτηκα στην καρδιολογία στο Τζάνειο Νοσοκομείο και, στη συνέχεια, έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στη 'Διοίκηση Μονάδων Υγείας', γιατί με ενδιέφεραν, πάντα, θέματα οργάνωσης και διοίκησης στο χώρο της υγείας, πέρα από τα, αμιγώς, ιατρικά θέματα.

Στην άσκηση της ειδικότητάς μου, πάντα με απασχολούσε ο βαριά πάσχων καρδιολογικός και καρδιοχειρουργικός ασθενής, γι' αυτό και ανέλαβα διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα την επείγουσα αγγειοπλαστική στο οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Έχω εργαστεί τα τελευταία 21 χρόνια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών στο Μαρούσι, ως επιμελητής και διευθυντής, ενώ συνεργάστηκα με καρδιοχειρουργικές και καρδιολογικές κλινικές, παράλληλα με την άσκηση της κλινικής καρδιολογίας στον ιδιωτικό τομέα. Ταυτόχρονα, έχω ασχοληθεί με τη διδασκαλία της ιατρικής στην εκπαίδευση τα τελευταία 19 χρόνια.

Ιδιαίτερο αντικείμενό μου είναι η στεφανιαία νόσος, από την απλή στηθάγχη μέχρι το έμφραγμα, την αγγειοπλαστική και την αορτοστεφανιαία παράκαμψη (bypass), αλλά και οι αρρυθμίες, η αρτηριακή υπέρταση και η υπερλιπιδαιμία. Παράλληλα, επειδή με απασχόλησε και η ηθική στην άσκηση της ιατρικής, έλαβα με Άριστα το πτυχίο του θεολόγου από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνεχίζω μεταπτυχιακές σπουδές στη Βιοηθική. Καρπός της μελέτης μου και της ενασχόλησης με βιοηθικά θέματα είναι το βιβλίο μου «20 χρόνια στην Εντατική», που εκδόθηκε το 2017.

Στο ιατρείο ασχολούμαι με όλο το φάσμα των καρδιολογικών προβλημάτων. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι, με την εμπειρία μου τόσων ετών στην Εντατική Θεραπεία, έχω αποκομίσει ότι πρέπει να αντιμετωπίζεται ο άνθρωπος ως σύνολο και τα προβλήματα υγείας του σφαιρικά, λόγω του ότι είναι μια ψυχοσωματική ενότητα.

Το ιατρείο μου βρίσκεται σε μια ήσυχη περιοχή στο Μαρούσι, πίσω από το θεραπευτήριο Υγεία, με άνετες θέσεις πάρκινγκ. Στο φιλόξενο αυτό χώρο, μπορούμε να συζητήσουμε με άνεση και να δώσουμε κατευθύνσεις και λύσεις στα θέματα που απασχολούν τον καρδιολογικό ασθενή ή όποιον θέλει να μη γίνει καρδιολογικός ασθενής.