ΠΑΠΑΖΙΑΝ ΣΤΕΠΑΝ - Άγιος Δημήτριος
Άλλο - Άγιος Δημήτριος Άγιος Δημήτριος - Αττικής

Διεύθυνση: Ερατοσθένους 56, 17343 Άγιος Δημήτριος Αττικής

Τηλέφωνο: +302109739764

Γεωγραφικό πλάτος: 23.73544691799981

Γεωγραφικό μήκος: 37.939690412551

ΠΑΠΑΖΙΑΝ ΣΤΕΠΑΝ - Άγιος Δημήτριος

Περιγραφή - ΠΑΠΑΖΙΑΝ ΣΤΕΠΑΝ - Άγιος Δημήτριος Άλλο - Άγιος Δημήτριος Άγιος Δημήτριος - Αττικής

Ο Χειρουργός Οδοντίατρος - Προσθετολόγος ΠΑΠΑΖΙΑΝ ΣΤΕΠΑΝ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968 και διατηρεί οδοντιατρείο στον Άγιο Δημήτριο.

Αποφοίτησε από το κολλέγιο Αθηνών το 1987 και φοίτησε στην Οδοντιατρική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1994 ως το 1997 σπούδασε, δίδαξε και εργάστηκε στο πανεπιστήμιο BOSTON UNIVERSITY, U.S.A., στο τμήμα ανωτέρας προσθετικής, από όπου έλαβε την ειδικότητα του προσθετολόγου. Είναι μέλος του American College of Prosthodontists με δημοσιεύσεις σε περιοδικά προσθετικής, όπως το Journal of Prosthetic Dentistry.

Η Προσθετική καλύπτει όλο το φάσμα της επανορθωτικής οδοντιατρικής, δηλαδή σφραγίσματα, στεφάνες (θήκες), γέφυρες επί οδόντων, καθώς κα πολυπλοκότερα περιστατικά με χρήση οστεοενσωματούμενων εμφυτευμάτων τιτανίου.

Στο ιατρείο μας, η περίθαλψη του κάθε ασθενούς γίνεται εξατομικευμένα, δίνοντας βάση στις ιδιαιτερότητες της κάθε περιπτώσεως, με στόχο την παροχή της βέλτιστης θεραπείας.

Προτεραιότητα δίδεται πάντοτε στην εξάλειψη του πόνου και στη διάσωση των φυσικών δοντιών, αποφεύγοντας περιττές εξαγωγές δοντιών και επιτυγχάνοντας το καλύτερο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα, αλλα και τη μακροβιότητα του θεραπευτικού αποτελέσματος.

Το οδοντιατρείο διαθέτει δύο πλήρως εξοπλισμένες μονάδες με δυνατότητα χρήσης στερεομικροσκοπίου, αλλα και ψηφιακής ακτινογράφησης για μείωση της ακτινοβολίας. Υπάρχει εργαστήριο προσθετικής και ξεχωριστός χώρος αποστείρωσης εργαλείων με λουτρό υπερήχων και αυτόκαυστο κλίβανο. Διαθέτει ανετο χώρο υποδοχής με Wi-Fi και απέχει 300 μέτρα από το Σταθμό Μετρό “Άγιος Δημήτριος”.

Οι προσθετικές μας αποκαταστάσεις κατασκευάζονται με χρήση τεχνολογίας 3D printing, Laser sintering και Laser welding, επιτυγχάνοντας ακρίβεια εφαρμογής της τάξεως των +/- 30micron (= 0.03mm), μετά ελέγχονται στο μικροσκοπίο και στη συνέχεια εφαρμόζονται στο στόμα του ασθενούς. Εκεί είτε βιδώνονται, εάν πρόκειται για εμφυτεύματα, είτε συγκολλούνται στα δόντια με αδιάλυτες, στο στοματικό περιβάλλον, κόλλες. Οι προσθετικές αποκαταστάσεις κατασκευάζονται είτε ως μεταλλοκεραμικές (πορσελάνη πάνω σε μεταλλικό σκελετό), είτε ως ολοκεραμικές (αμιγώς από πορσελάνη, χωρίς μεταλλικό σκελετό).

Ολοκεραμικές είναι και οι όψεις (veneers) και τα επένθετα (onlays) πορσελάνης, με τα οποία μπορούμε σε ορισμένα περιστατικά να πετύχουμε καλύτερο αισθητικό αποτελέσμα, με λιγότερο ή και καθόλου τρόχισμα των φυσικών δοντιών. Επίσης, μπορούν να κατασκευαστούν κατά περίπτωση και όψεις ή επένθετα από σύνθετη ρητίνη σε μία συνεδρία (τεχνική bonding).

Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο έλεγχος των προσθετικών αποκαταστάσεων γίνεται σε αρθρωτήρες, δηλαδή σε συσκευές προσομοίωσης των κινήσεων του στοματογναθικού συστήματος, προτού αυτές δοκιμαστούν στο στόμα του ασθενούς.Το άψογο αισθητικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με τη βοήθεια χρωματοληψίας, με ψηφιακά συστήματα και φωτογραφίες, δηλαδή συλλέγονται χρωματικές πληροφορίες, οι οποίες βοηθούν στην επίτευξη του αποτελέσματος αυτού.

Λεύκανση μπορεί να γίνει σε όλα τα δόντια του στόματος, αλλά και σε μεμονωμένα δυσχρωμικά δόντια. Χρησιμοποιούμε κατά περίπτωση συνδυασμούς τεχνικών λεύκανσης είτε στο οδοντιατρείο, είτε στο σπίτι, για να επιτύχουμε ένα λαμπερό χαμόγελο.

Επίσης, στο ιατρείο θεραπεύουμε ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα με συσκευές υπερήχων. Ο οδοντικός πόνος, λόγω νέκρωσης του νεύρου ή αποστήματος, αντιμετωπίζεται με ενδοδοντική Θεραπεία (Απονεύρωση), για να μη χαθούν δόντια.