ΑΛΕΞΙΑ ΙΩΑΝΝΑ - Χολαργός
Άλλο - Χολαργός Χολαργός - Αττικής

Διεύθυνση: Αγίου Γερασίμου 16 Φανερωμένη, 15561 Χολαργός Αττικής

Τηλέφωνο: +306948361581

Γεωγραφικό πλάτος: 23.799266837896536

Γεωγραφικό μήκος: 38.00306901931703

ΑΛΕΞΙΑ ΙΩΑΝΝΑ - Χολαργός

Περιγραφή - ΑΛΕΞΙΑ ΙΩΑΝΝΑ - Χολαργός Άλλο - Χολαργός Χολαργός - Αττικής

Η Αλεξιά Ιωάννα είναι ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια στο Χολαργό, όπου σας περιμένει για την επίλυση των όποιων προβλημάτων αντιμετωπίζετε στη σχέση σας με τον εαυτό σας, με τα συναισθήματά σας και με τους άλλους. Η κυρία Αλεξιά είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Είναι εκπαιδευμένη στην ψυχοθεραπευτική μέθοδο Gestalt στο Gestalt Foundation και στην κλινική διάγνωση και αξιολόγηση στο Athenian College. Ακόμα, έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια για την κακοποίηση (βία, κακοποίηση και τραύμα) και για την παιγνιοθεραπεία (play therapy).

Είναι δόκιμο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt. Έχει εργαστεί στη μη κυβερνητική οργάνωση 'Ιατρική Παρέμβαση', στη γραμμή στήριξης 'Μαζί για το Παιδί' (συμβουλευτική, ψυχο-εκπαίδευση, ψυχολογική στήριξη σε γονείς, παιδιά και εφήβους), στο γηροκομείο 'Εστία Κωνσταντινουπόλεως' (ομάδες στήριξης - δραστηριοτήτων ηλικιωμένων), στο ΠΙΚΠΑ Πεντέλης (ομάδα στήριξης του προσωπικού) και στην Ελληνική Εθνική Ένωση κατά της Επιληψίας (ομάδες στήριξης ατόμων με επιληψία).

Ταυτόχρονα, και στα πλαίσια της συνεργασίας της με διάφορους φορείς, έχει πραγματοποιήσει ομάδες στήριξης δασκάλων, συμβουλευτικής γονέων, ομάδες στήριξης εθελοντών και ψυχο-εκπαιδευτικές δραστηριότητες με παιδιά και εφήβους.

Η ψυχολόγος ασχολείται με την ψυχοθεραπεία ενηλίκων, ατομικά και ομαδικά, και αντιμετωπίζει άγχος, πανικό, φοβίες, επαγγελματική εξουθένωση, κατάθλιψη, απώλειες, πένθος, αλλά και κακοποίηση - τραύμα. Ακόμα, ασχολείται με προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις και στη λήψη αποφάσεων, με διαταραχές πρόσληψης τροφής, καθώς και με ψυχοσωματικά προβλήματα.

Επίσης, ειδικεύεται στην ψυχοθεραπεία παιδιών (Play Therapy) και εφήβων και αντιμετωπίζει άγχος, φοβίες, απώλειες - πένθος, αλλά και συναισθηματικές δυσκολίες, διαταραχές πρόσληψης τροφής, καθώς και ψυχοσωματικά προβλήματα και προβλήματα που έχουν σχέση με την αυτοεκτίμηση.

Παράλληλα, η ψυχολόγος αναλαμβάνει τη συμβουλευτική γονέων, με σκοπό τη στήριξή τους στη σχέση τους με το παιδί, στα προβλήματα της συμπεριφοράς τους, σε τυχόν διαζύγιό τους κ.λπ.

Όσον αφορά την ψυχοθεραπεία ζεύγους, δίνει συμβουλές για την ανάπτυξη επικοινωνίας μεταξύ τους και τη διαχείριση συγκρούσεων.

Τέλος, διοργανώνονται βιωματικά σεμινάρια αυτογνωσίας και ομάδες ανάπτυξης και έκφρασης για παιδιά.