ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΟΥ Κ. - ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΙΚ. - Γλυφάδα
Άλλο - Γλυφάδα Γλυφάδα - Αττικής

Διεύθυνση: Γιώργου Γεννηματά 38 Τερψιθέα, 16562 Γλυφάδα Αττικής

Τηλέφωνο: +302109609889

Γεωγραφικό πλάτος: 23.763955749209234

Γεωγραφικό μήκος: 37.8931720456591

ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΟΥ Κ. - ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΙΚ. - Γλυφάδα

Περιγραφή - ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΟΥ Κ. - ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΙΚ. - Γλυφάδα Άλλο - Γλυφάδα Γλυφάδα - Αττικής

Στο ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΟΥ Κ - ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΙΚ, στη Γλυφάδα, η θεραπευτική ομάδα του κέντρου μας, η οποία απαρτίζεται από έμπειρους λογοθεραπευτές - λογοπεδικούς, με συνέπεια και υπευθυνότητα, στοχεύει στο να δώσει λύσεις σε οποιαδήποτε μαθησιακή, γνωστική, επικοινωνιακή ή κινητική δυσκολία του παιδιού.

Μέσα από εξατομικευμένα και δομημένα προγράμματα λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ειδικής διαπαιδαγώγησης, συμβουλευτικής γονέων και ψυχολογικής υποστήριξης, συμβάλλουμε αποτελεσματικά στην αποκατάσταση των δυσκολιών κάθε παιδιού και στη γενίκευση των δεξιοτήτων τους στο οικογενειακό και κοινωνικό τους περιβάλλον.

Προτεραιότητά μας είναι η συνεργασία με το δάσκαλο, το θεράποντα ιατρό και, πρωτίστως, με τους γονείς, τους οποίους αναγνωρίζουμε ως συνθεραπευτές των παιδιών, ενημερώνοντας και εκπαιδεύοντάς τους κατάλληλα, ώστε να συμμετέχουν ενεργά στο θεραπευτικό πρόγραμμα. Η διεπιστημονική ομάδα του κέντρου μας αποτελείται από έμπειρους και καταρτισμένους θεραπευτές, με αναγνωρισμένα πτυχία.

Στο κέντρο μας παρέχονται τα εξής θεραπευτικά προγράμματα: λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική διαπαιδαγώγηση, ενώ έχουμε προγράμματα για δυσλεξία και μαθησιακές δυσκολίες.

Στο χώρο μας λειτουργεί από φέτος το Κέντρο Μελέτης, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές του Δημοτικού και δημιουργήθηκε, με σκοπό την καθημερινή σχολική μελέτη, με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο.

Η σχολική ετοιμότητα, που αφορά τις επαρκείς ικανότητες διαλόγου, τις νοητικές ικανότητες, τη συναισθηματική οργάνωση, καθώς και τις βασικές σχολικές γνώσεις, αποτελεί στόχο της ειδικής αγωγής.

Αντιμετωπίζουμε διαταραχές στην ανάπτυξη λόγου και ομιλίας, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (αυτισμός), μαθησιακές δυσκολίες - δυσλεξία, διάσπαση προσοχής - υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ), τραυλισμό και ειδική γλωσσική διαταραχή (SLI).

Όλες οι αξιολογήσεις στο κέντρο μας γίνονται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, ενώ δεκτά γίνονται όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.