ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ - Βύρωνας
Άλλο - Βύρωνας Βύρωνας - Αττικής

Διεύθυνση: Κωνσταντοπούλου Ηρώς 79 & Νεοχωρίου 1, 16231 Βύρωνας Αττικής

Τηλέφωνο: +302107666986

Γεωγραφικό πλάτος: 23.76246453802801

Γεωγραφικό μήκος: 37.96078419090143

ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ - Βύρωνας

Περιγραφή - ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ - Βύρωνας Άλλο - Βύρωνας Βύρωνας - Αττικής

Στο εργαστήριο - γραφείο μνημοσύνων ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ στο Βύρωνα θα βρείτε όλα όσα αφορούν το μυστήριο του μνημοσύνου.

Από όλα τα τελετουργικά φαγώσιμα της ελληνικής παράδοσης, τα κόλλυβα είναι ένα φαγώσιμο - ταμπού. Παρόλο που δεν είναι σύγχρονη συνήθεια, αλλά η ιστορία τους ξεκινάει από τους προ-χριστιανικούς χρόνους (τα πρόσφεραν από τους αρχαίους χρόνους στους νεκρούς - η πανσπερμία ήταν ένα μείγμα από στάρι και άλλους καρπούς), πάντα ήταν συνδεδεμένα με μνημόσυνα και συνεπώς θάνατο και πόνο, έτσι πολλοί τα αποφεύγουν.

Από την άλλη, τα κόλλυβα είναι ένα από τα πιο νόστιμα, γευστικά και θρεπτικά γλυκίσματα της ελληνικής παράδοσης, με φανατικούς οπαδούς, και είναι το καλύτερο πρωινό για όσους έχουν ανάγκη από πολλές θερμίδες.

Κάποια στιγμή εμφανίστηκαν και ως επιδόρπιο σε εστιατόρια, αλλά είναι δύσκολο να παραγγείλεις «κόλλυβα» σε μαγαζί, και ακόμα πιο δύσκολο να πας να αγοράσεις ένα σακουλάκι κόλλυβα. Πολύ κακώς, όμως, γιατί τα κόλλυβα έχουν εξελιχθεί σε γκουρμέ λιχουδιά και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πολύ καλύτερα και πιο «υγιεινά» από άλλα γλυκά. Κι αν πετύχεις καλά κόλλυβα, τύφλα να ’χουν τα μιλφέιγ και τα τιραμισού (και όχι, μη φτύνεις τον κόρφο σου).