ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Γ. ΜΑΛΛΙΑΡΑ - Καλαμάκι (ή Άλιμος)
Άλλο - Καλαμάκι (ή Άλιμος) Καλαμάκι (ή Άλιμος) - Αττικής

Διεύθυνση: Ερεχθείου 6, 17455 Καλαμάκι (ή Άλιμος) Αττικής

Τηλέφωνο: +302109839269

Γεωγραφικό πλάτος: 23.71524079772806

Γεωγραφικό μήκος: 37.91758859087071

ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Γ. ΜΑΛΛΙΑΡΑ - Καλαμάκι (ή Άλιμος)

Περιγραφή - ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Γ. ΜΑΛΛΙΑΡΑ - Καλαμάκι (ή Άλιμος) Άλλο - Καλαμάκι (ή Άλιμος) Καλαμάκι (ή Άλιμος) - Αττικής

Τα Ιδιωτικά Σχολεία Νέα Εκπαιδευτήρια Γ Μαλλιάρα, στο Καλαμάκι (Άλιμο), ιδρύθηκαν το 1957.

Το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο στεγάζονται στο κτίριο της οδού Ερεχθείου 6, που είναι κτισμένο σε οικόπεδο 4,5 στρεμμάτων. Στις αυλές του υπάρχει πλούσια συλλογή μελετημένων και εργονομικά σχεδιασμένων οργάνων παιδικής χαράς και εγκαταστάσεις αθλοπαιδιών, που περιβάλλονται από βλάστηση.

Το Σχολείο εφαρμόζει προγράμματα απασχόλησης των μαθητών του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού για τις εργάσιμες ημέρες των διακοπών των Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς και την περίοδο των διακοπών του Πάσχα. Μετά τη λήξη του σχολικού έτους, ακολουθεί προαιρετικό θερινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης διάρκειας έξι εβδομάδων, ως τα τέλη Ιουλίου.

Το Γυμνάσιο και το Λύκειο στεγάζονται σε κτίριο, το οποίο βρίσκεται σε οικοπεδική έκταση 5 στρεμμάτων.

Το Γυμνάσιο και το Λύκειο συνεχίζουν τους εκπαιδευτικούς στόχους των Νέων Εκπαιδευτηρίων Γ. Μαλλιάρα στον απαιτητικό χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με σκοπό την επιτυχία των αποφοίτων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις (ποσοστό 97,2%).

Ο έλεγχος της επίδοσης των μαθητών πραγματοποιείται με συχνότατες προφορικές και γραπτές εξετάσεις.

Το διδακτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων του Σχολείου είναι προσεκτικά επιλεγμένο, μεταξύ παιδαγωγών με πολύχρονη εκπαιδευτική προϋπηρεσία.

Σε όλες τις βαθμίδες, καλλιεργούνται συστηματικά τα ειδικά μαθήματα, όπως η Αγγλική Γλώσσα, η μουσική, η έμφαση στις αθλητικές δραστηριότητες κ.λπ. Το διδακτικό έργο επικουρείται από τις εκπαιδευτικές επισκέψεις, οι οποίες γίνονται παράλληλα και συμπληρωματικά προς την ύλη των μαθημάτων, καθώς και με την εφαρμογή πολιτιστικών προγραμμάτων μέσα και έξω από την τάξη, μέρος των οποίων αναλαμβάνουν να διοργανώσουν οι ίδιοι οι μαθητές.

Και στα δύο κτίρια, εκτός των αιθουσών διδασκαλίας, υποδοχής και διοικήσεως, περιλαμβάνονται ειδικές αίθουσες μουσικής, ξένων γλωσσών, θέατρα χωρητικότητας 200 θέσεων (ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΛΛΙΑΡΑΣ) και 500 θέσεων (ΑΡΤΕΜΙΣ ΜΑΛΛΙΑΡΑ). Επίσης, περιλαμβάνονται εργαστήρια εποπτικού υλικού και προβολών, κλειστά γυμναστήρια, τραπεζαρία, πλήρες εργαστήριο φυσικών επιστημών, εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών με πρόσβαση στο διαδίκτυο, αίθουσα τεχνολογίας, αίθουσες καλλιτεχνικών, βιβλιοθήκες με αναγνωστήριο και σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις. Όλοι οι χώροι είναι προσεκτικά προφυλαγμένοι και τα παιδιά βρίσκονται υπό τη συνεχή επιτήρηση των εφημερευόντων εκπαιδευτικών.

Σε όλους τους χώρους του Σχολείου τηρούνται σχολαστικά οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής. Τα τρόφιμα που προσφέρονται στο κυλικείο είναι πάντοτε φρέσκα και ελεγμένης ποιότητος.

Τα σχολικά λεωφορεία πραγματοποιούν έξι δρομολόγια την ημέρα.