ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ι. ΘΕΟΔΩΡΟΣ - Αθήνα
Άλλο - Αθήνα Αθήνα - Αττικής

Διεύθυνση: Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 47 Ευαγγελισμός, 10676 Αθήνα Αττικής

Τηλέφωνο: +306932317320

Γεωγραφικό πλάτος: 23.746258047995106

Γεωγραφικό μήκος: 37.976180409692276

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ι. ΘΕΟΔΩΡΟΣ - Αθήνα

Περιγραφή - ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ι. ΘΕΟΔΩΡΟΣ - Αθήνα Άλλο - Αθήνα Αθήνα - Αττικής

Ο Πνευμονολόγος ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ι ΘΕΟΔΩΡΟΣ διατηρεί το ιατρείο του στη Αθήνα. Στο ιατρείο του καθηγητή κ. Θεόδωρου Ι. Βασιλακόπουλου αντιμετωπίζονται όλα τα νοσήματα του αναπνευστικού όπως άσθμα, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ).

Επίσης, ο ιατρός αναλαμβάνει λοιμώξεις αναπνευστικού, πνευμονίες, πνευμονική εμβολή, σύνδρομο άπνοιας στον ύπνο, διάμεσες πνευμονοπάθειες.

Επιπλέον, αντιμετωπίζεται η ιδιοπαθής πνευμονική ίνωση και η σαρκοείδωση, ενώ πραγματοποιείται διάγνωση καρκίνου πνεύμονα και διακοπή καπνίσματος.

Εκτελείται, παράλληλα, λειτουργικός έλεγχος της αναπνοής, νυχτερινή οξυμετρία και αρχική μελέτη ύπνου, κατ’ οίκον. Επί ενδείξεων ο καθηγητής κ. Βασιλακόπουλος εκτελεί βρογχοσκοπήσεις σε ασφαλές νοσοκομειακό περιβάλλον.

Αναλυτικότερα, οι υπηρεσίες, που παρέχει, είναι:

Λειτουργικός έλεγχος της αναπνοής: Είναι μια σειρά εξετάσεων / δοκιμασιών που δίνουν μια εικόνα της λειτουργικότητας των πνευμόνων.

Σπιρομέτρηση: Η πιο συχνή και γνωστή εξέταση, η οποία είναι βασική εξέταση για τη διάγνωση, αλλά και την παρακολούθηση μιας σειράς πνευμονολογικών παθήσεων. Ο ασθενής παίρνει μια βαθιά εισπνοή και εκπνέει με όλη του τη δύναμη μέσα σε ένα μηχάνημα που ονομάζεται σπιρόμετρο. Είναι απλή και ανώδυνη εξέταση.

Νυχτερινή Οξυμετρία: Είναι ο προσδιορισμός του κορεσμού του οξυγόνου, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Γίνεται πλέον αναίμακτα και με μεγάλη ακρίβεια, μέσω της μεθόδου της παλμικής οξυμετρίας (SpO2). Η μεταβολή της τιμής του κορεσμού του οξυγόνου στο αίμα, κατά τη διάρκεια του ύπνου, θεωρείται η σημαντικότερη παράμετρος για τον εντοπισμό απνοιών. Χρησιμεύει, όμως, και σε άλλες καταστάσεις όπως στη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, προκειμένου να διασαφηνισθεί αν ο ασθενής χρήζει χορήγησης οξυγόνου, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αρχική Μελέτη Ύπνου: Γίνεται κατ΄ οίκον, με τη χρήση της διαγνωστικής συσκευής ελέγχου της αποφρακτικής υπνικής άπνοιας και της οξυμετρίας του ασθενή, ResMed Apnea Link, που διαθέτει δυνατότητα εντοπισμού αναπνοής Cheyne-Stokes (CSR). Είναι πρακτική και εύχρηστη συσκευή με ακριβείς μετρήσεις και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων.

Βρογχοσκόπηση: Η βρογχοσκόπηση είναι η διαδικασία, κατά την οποία ο ιατρός εξετάζει τους μεγάλους αεραγωγούς του ασθενούς (τραχεία, βρόγχους), οι οποίοι είναι οι κύριες οδοί που μεταφέρουν αέρα στους πνεύμονες. Το βρογχοσκόπιο οπτικών ινών είναι η χρησιμοποιούμενη συσκευή και αποτελείται από ένα λεπτό, εύκαμπτο τηλεσκόπιο, περίπου σε πάχος μολυβιού. Η εξέταση πραγματοποιείται, επί συγκεκριμένων ενδείξεων, σε ασφαλές περιβάλλον νοσοκομείου με χορήγηση μέθης και τοπικής αναισθησίας στον ασθενή.

Διακοπή Καπνίσματος: Το κάπνισμα είναι μια ψυχολογική και σωματική εξάρτηση, η οποία πολύ δύσκολα διακόπτεται, χωρίς εξειδικευμένη ιατρική βοήθεια. Πολλοί συμπολίτες μας αδυνατούν να διακόψουν ή και να περιορίσουν την καπνιστική τους συνήθεια, ενώ το ποσοστό υποτροπής όσων το διακόπτουν μόνοι τους είναι πολύ υψηλό. Η διακοπή καπνίσματος είναι μια ολοκληρωμένη ιατρική παρέμβαση, με ψυχολογική και φαρμακολογική υποστήριξη, αν χρειάζεται, για την απεξάρτηση από τον εθισμό της καπνιστικής συνήθειας.