ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΠΕΙΡΑΧΤΗΡΙΑ - Βύρωνας
Άλλο - Βύρωνας Βύρωνας - Αττικής

Διεύθυνση: Πανόρμου 7 Νέα Ελβετία, 16232 Βύρωνας Αττικής

Τηλέφωνο: +302107642437

Γεωγραφικό πλάτος: 23.75449142603904

Γεωγραφικό μήκος: 37.95529699315458

ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΠΕΙΡΑΧΤΗΡΙΑ - Βύρωνας

Περιγραφή - ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΠΕΙΡΑΧΤΗΡΙΑ - Βύρωνας Άλλο - Βύρωνας Βύρωνας - Αττικής

Ο παιδικός σταθμός Τα Γλυκά Πειραχτήρια λειτουργεί στο Βύρωνα από το 1993, με ευθύνη και στοργή απέναντι στο παιδί. Στόχος μας είναι η σωστή νοητική, συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοκινητική καλλιέργεια και ανάπτυξη του παιδιού, μέσα σ’ένα υγιεινό, οικείο και κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον.

Ο κύριος άξονας των προγραμμάτων εκπαίδευσης βασίζεται στη μέθοδο της διαθεματικότητας, την οποία συνιστά το παιδαγωγικό ινστιτούτο. Η εκπαίδευση γίνεται μέσα από εικαστικές δραστηριότητες, όπως η ζωγραφική, η χαρτοκοπτική, το κολάζ, η γλυπτική και η πλαστική.

Επιπλέον, υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής σε προαιρετικές δραστηριότητες, όπως το κολυμβητήριο. Η εκμάθηση της κολύμβησης γίνεται σε κλειστή πισίνα μία φορά την εβδομάδα και ξεκινάει από τη στιγμή που το παιδί έχει μάθει να πηγαίνει τουαλέτα. Παράλληλα, συνεργαζόμαστε με τα κέντρα Future Kids για την εκμάθηση των H/Y . Το μάθημα είναι εβδομαδιαίο και γίνεται εξωσχολικά.

Στις θεατρικές δραστηριότητες περιλαμβάνονται: θεατρικό παιχνίδι, κουκλοθέατρο, παντομίμα, θέατρο σκιών, δραματοποίηση. Στις μουσικοκινητικές δραστηριότητες περιλαμβάνεται το τραγούδι, ο χορός, τα μουσικά όργανα, τα μουσικά παιχνίδια, η μουσικοκινητική αγωγή.

Ακόμη, στο σταθμό μας πραγματοποιούνται προγραφικές και προμαθηματικές δραστηριότητες, που βοηθούν το παιδί να αναγνωρίζει τα γράμματα και να κατανοεί τις έννοιες των αριθμών, καθώς και ελεύθερες δραστηριότητες, όπως: ελεύθερο παιχνίδι, γωνιές απασχόλησης, με παιδαγωγικό υλικό πολλαπλών ερεθισμάτων, που ωθούν το παιδί στην ανεξαρτητοποίηση και στην κοινωνικοποίησή του.

Η άφιξη και η αναχώρηση των παιδιών από και προς το χώρο του παιδικού σταθμού μπορεί να γίνεται είτε από τους ίδιους τους γονείς, είτε με το σχολικό λεωφορείο μας, με συνέπεια και σε συνεργασία με τους γονείς, για την καλύτερη διευκόλυνσή τους.

Όσον αφορά τη διατροφή, παρέχουμε δεκατιανό και γεύμα, τα οποία περιέχουν θρεπτικά συστατικά απ’ όλες τις ομάδες τροφίμων. Όλα τα υλικά διατροφής είναι φρέσκα και δεν χρησιμοποιούμε οποιουδήποτε είδους τυποποιημένες τροφές.

Συνεργαζόμαστε με παιδίατρο και παιδοψυχολόγο, οι οποίοι παρακολουθούν τα παιδιά μέσω μηνιαίων επισκέψεων, ενημερώνοντας και συμβουλεύοντας τους γονείς.

Οργανώνουμε, σε μηνιαία βάση, συγκεντρώσεις με τους γονείς, στις οποίες παρευρίσκονται οι παιδαγωγοί και οι εξωτερικοί συνεργάτες του σταθμού μας, όπως η παιδοψυχολόγος, οι υπεύθυνοι για την εκμάθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών και κολύμβησης και οι εξειδικευμένες παιδαγωγοί των δραστηριοτήτων της μουσικοκινητικής αγωγής και του θεατρικού παιχνιδιού. Οι γονείς ενημερώνονται για την εξέλιξη των παιδιών τους, αλλά μπορούν και να συμβουλευτούν την παιδοψυχολόγο για κάποιο θέμα που μπορεί να τους απασχολεί.

Για τα παιδιά που αναχωρούν μετά τις 4, παρέχεται η δυνατότητα της ανάπαυσής τους στο χώρο του παιδικού σταθμού.

Τέλος, τα παιδιά είναι ασφαλισμένα κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο χώρο του παιδικού σταθμού, αλλά και κατά τη μεταφορά τους με το σχολικό.