ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ - ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΣΤΑΛΙΑ - Ελληνικό
Άλλο - Ελληνικό Ελληνικό - Αττικής

Διεύθυνση: Ήτα 6, 16777 Ελληνικό Αττικής

Τηλέφωνο: +302108980633

Γεωγραφικό πλάτος: 23.73282640399765

Γεωγραφικό μήκος: 37.880748681835726

ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ - ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΣΤΑΛΙΑ - Ελληνικό

Περιγραφή - ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ - ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΣΤΑΛΙΑ - Ελληνικό Άλλο - Ελληνικό Ελληνικό - Αττικής

Ο Λυμπέρης Πέτρος, νευρολόγος - ψυχίατρος στη Νευροψυχιατρική Κλινική Λυμπέρης Πέτρος - Κλινική Κασταλία στο Ελληνικό, σπούδασε ιατρική στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών και ελαβε την ειδίκευσή του στο πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια με θέμα 'διαπολιτιστική ψυχιατρική'. Εργάζεται ως ψυχίατρος και είναι διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής 'Κασταλία'. Έχει διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς και είναι ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς.

Παρέχει γενική ψυχιατρική αντιμετώπιση, διάγνωση και θεραπεία διαταραχών άγχους, κρίσεων πανικού και διαταραχών συμπεριφοράς.

Αναλαμβάνει την αντιμετώπιση αγχώδους κατάθλιψης, δυσθυμίας, κατάθλιψης, ψύχωσης, ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής κ.ά.

Η θεραπεία λαμβάνει χώρα μέσω φαρμακευτικής αγωγής (αν χρειάζεται), καθώς και μέσω ψυχοθεραπευτικής παρέμβασης. Γίνεται αναλυτική ψυχοθεραπεία, κατά την οποία λαμβάνει χώρα διαλογική συζήτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ασθενής, καθώς και συσχέτιση με τα βιώματα του ασθενούς (παιδική ηλικία, ψυχοτραυματικά γεγονότα, σχέση με γονείς κ.ά.).

Στη συνέχεια, η ανάλυση ονείρων βοηθάει στη σύνδεση των τρεχόντων προβλημάτων του ασθενή σε σχέση με το ασυνείδητο και στην πληρέστερη ερμηνεία, κατ' αυτό τον τρόπο, του ψυχισμού του αναλυόμενου.

Σκοπός της αναλυτικής ψυχοθεραπείας είναι η βελτίωση της αυτογνωσίας και, μέσω αυτού, η καλύτερη προσαρμογή στο εργασιακό, κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον. Γίνεται συμβουλευτική αντιμετώπιση τρεχόντων προβλημάτων σε θέματα προσωπικά, σχέσεων, οικογενειακά, ενώ δίδονται και πιστοποιητικά ψυχικής υγείας.