ΛΟΥΠΟΥ ΕΛΕΝΗ Dr - Χαλάνδρι
Άλλο - Χαλάνδρι Χαλάνδρι - Αττικής

Διεύθυνση: Λεωφόρος Πεντέλης 12 Άνω Χαλάνδρι, 15234 Χαλάνδρι Αττικής

Τηλέφωνο: +302106852149

Γεωγραφικό πλάτος: 23.80242540157172

Γεωγραφικό μήκος: 38.02300171816892

ΛΟΥΠΟΥ ΕΛΕΝΗ Dr - Χαλάνδρι

Περιγραφή - ΛΟΥΠΟΥ ΕΛΕΝΗ Dr - Χαλάνδρι Άλλο - Χαλάνδρι Χαλάνδρι - Αττικής

H κυρία ΛΟΥΠΟΥ ΕΛΕΝΗ Dr, κλινική ψυχολόγος - παιδοψυχολόγος, με έδρα στο Χαλάνδρι, έχει εκπονήσει το διδακτορικό της και το μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ, στον κλάδο των ψυχαναλυτικών σπουδών, και το πτυχίο της στον κλάδο της Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ.

Έχει εξειδίκευση στην καταγραφή εξελικτικών και αναπτυξιακών σταδίων στη σχέση μητέρας - βρέφους (Κλινική Τάβιστοκ, Λονδίνο) και στην παρακολούθηση και καταγραφή των σχέσεων και των δυναμικών που αναπτύσσονται στην οικογένεια (Πανεπιστήμιο του Έσσεξ, Κέντρο Ψυχαναλυτικών Σπουδών).

Έχει εργαστεί σε κέντρα ειδικών θεραπειών, σε σχολεία, με στόχο την ψυχολογική στήριξη παιδιών και εφήβων (Γυμνάσιο Claydon) και σε σχολείο - οικοτροφείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες (Ryes School). Εργάστηκε, επίσης, ως βοηθός ψυχοθεραπευτή παιδιού και εφήβου (Εθνικό Σύστημα Υγείας Αγγλίας).

Συμμετείχε στην οργάνωση και διδασκαλία ψυχαναλυτικών θεωριών σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ.

Υπήρξε συντονίστρια ομάδας υποστήριξης φοιτητών με προβλήματα προσαρμογής στο ακαδημαϊκό περιβάλλον (Πανεπιστήμιο του Έσσεξ), ενώ έχει ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

Η Ψυχολόγος διαθέτει πολυετή κλινική εμπειρία στην αντιμετώπιση ποικίλων ψυχολογικών δυσλειτουργιών, όπως υποστήριξη σε περιπτώσεις άγχους, διαταραχών διάθεσης, κατάθλιψης, φοβιών, αλλά και έμμονων ιδεών.

Παράλληλα, έχει εμπειρία στην αντιμετώπιση κρίσεων πανικού, πένθους, διαχείρισης θυμού, όπως επίσης και σε περιπτώσεις προβλημάτων σχέσεων, ψυχοσωματικών προβλημάτων και αυτοεκτίμησης.

Παρέχει, τέλος, ψυχολογική θεραπεία σε παιδιά και εφήβους, συμβουλευτική γονέων, ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία εφήβων και ενηλίκων, καθώς και θεραπεία ζεύγους.