ΣΤΑΥΡΙΑΝΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ MD, MSc - ΙΑΤΡΕΙΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ - Χαλάνδρι
Άλλο - Χαλάνδρι Χαλάνδρι - Αττικής

Διεύθυνση: Λεωφόρος Πεντέλης 19 Άνω Χαλάνδρι, 15233 Χαλάνδρι Αττικής

Τηλέφωνο: +302106800144

Γεωγραφικό πλάτος: 23.803403925440495

Γεωγραφικό μήκος: 38.02349004977067

ΣΤΑΥΡΙΑΝΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ MD, MSc - ΙΑΤΡΕΙΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ - Χαλάνδρι

Περιγραφή - ΣΤΑΥΡΙΑΝΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ MD, MSc - ΙΑΤΡΕΙΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ - Χαλάνδρι Άλλο - Χαλάνδρι Χαλάνδρι - Αττικής

Ο ψυχίατρος - ψυχοθεραπευτής Σταυριανάκος Κυριάκος MD, MSc, που διατηρεί το ιατρείο Σταυριανάκος Κυριάκος MD, MSc - Ιατρείο Ψυχικής Υγείας στο Χαλάνδρι, είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει εξειδικευτεί στην προαγωγή της ψυχικής υγείας και στην πρόληψη των ψυχιατρικών διαταραχών, ολοκληρώνοντας με άριστη επίδοση το σχετικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την αναγνώριση και αντιμετώπιση της αυτοκτονικής συμπεριφοράς.

Επιπλέον, έχει μετεκπαιδευτεί στη γνωσιακή - συμπεριφορική ψυχοθεραπεία και στη διάγνωση και θεραπεία των σεξουαλικών δυσλειτουργιών στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο και στο ερευνητικό πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής.

Παράλληλα, συμμετέχει ενεργά σε επιστημονικά συνέδρια και έχει λάβει μέρος στην εκπόνηση σημαντικού αριθμού επιστημονικών εργασιών.

Στο ιατρείο του, σε ένα χώρο που συνδυάζει λιτότητα, άνεση, καλαισθησία και λειτουργικότητα, παρέχονται υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για την πλειονότητα των ψυχιατρικών διαταραχών, όπως ψυχωτικές διαταραχές, διπολική διαταραχή, κατάθλιψη και διαταραχές άγχους.

Στο ιατρείο του αναλαμβάνονται προβλήματα που αφορούν διαταραχές ιδεοψυχαναγκαστικού φάσματος, διαταραχές σχετικές με ψυχοπιεστική κατάσταση ή ψυχικό τραύμα και διαταραχές σχετικές με σωματικά συμπτώματα.

Επίσης, παρέχονται υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, όσον αφορά τις σεξουαλικές διαταραχές, τη δυσφορία φύλου, τις ψυχοσωματικές καταστάσεις, τις διαταραχές πρόσληψης τροφής και τις νευρογνωστικές διαταραχές.

Ο ιατρός αναλαμβάνει τη διερεύνηση ασθενών που παρουσιάζουν αυτοκτονική ή επιθετική συμπεριφορά.

Επιπροσθέτως, εφαρμόζονται ψυχοθεραπευτικά προγράμματα για τη διαχείριση του stress και την αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν την προσωπικότητα, τις σχέσεις και την επικοινωνία.

Χορηγούνται γνωματεύσεις και πιστοποιητικά, ενώ σε ειδικές περιπτώσεις δύναται να πραγματοποιηθούν κατ’ οίκον επισκέψεις.

Η διαγνωστική διαδικασία στηρίζεται στο βιοψυχοκοινωνικό μοντέλο και περιλαμβάνει την εξέταση των ψυχικών λειτουργιών, τη λήψη του ιατρικού ιστορικού, την αντικειμενική εξέταση, τον παρακλινικό έλεγχο και τη χορήγηση ψυχομετρικών δοκιμασιών (όπου κρίνεται απαραίτητο).

Ο θεραπευτικός σχεδιασμός είναι εξατομικευμένος, καθορίζεται σε συνεργασία με τον ασθενή και περιλαμβάνει τις πλέον σύγχρονες και επιστημονικά τεκμηριωμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις (φαρμακευτικές, ψυχοθεραπευτικές ή συνδυαστικές). Έμφαση δίνεται, επίσης, στην προαγωγή της ψυχικής υγείας και στην πρόληψη των υποτροπών.

Στόχος είναι η ύφεση των συμπτωμάτων, η μείωση της δυσφορίας, η αύξηση της λειτουργικότητας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής του θεραπευόμενου.