Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ - Αχαρνές
Άλλο - Αχαρνές Αχαρνές - Αττικής

Διεύθυνση: Μετσόβου 46 Άνω Κόκκινος Μύλος, 13671 Αχαρνές Αττικής

Τηλέφωνο: +302102316497

Γεωγραφικό πλάτος: 23.73559681407018

Γεωγραφικό μήκος: 38.05653314307847

Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ - Αχαρνές

Περιγραφή - Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ - Αχαρνές Άλλο - Αχαρνές Αχαρνές - Αττικής

Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ είναι ένας Παιδικός Σταθμός στην περιοχή Αχαρνές.

Ο σταθμός μας λειτούργησε για πρώτη φορά την περίοδο 1994 - 1995. Όπως όλα τα πράγματα στον κόσμο, έτσι και ο σταθμός μας δεν εμφανίστηκε ξαφνικά. Αρκετά χρόνια πριν, στο μυαλό μας λειτουργούσε και μορφωνόταν η ιδέα της υλοποίησης του βρεφονηπιακού σταθμού 'Ο Κόκκινος Μύλος'.

Άδεια λειτουργίας είχε από το Σεπτέμβριο του 1993. Η μελέτη, η προετοιμασία και ο προγραμματισμός γινόταν από το 1986. Θα ήταν εύκολο και για μας να φτιάξουμε, από τότε, έναν απλό χώρο φύλαξης παιδιών. Δεν ήταν, όμως, αυτός ο δρόμος που θέλαμε να ακολουθήσουμε. Δεν ήταν και δεν είναι αυτός ο στόχος μας.

Στόχος ήταν η δημιουργία ενός κέντρου προσχολικής αγωγής όπου θα πλάθεται το καινούριο παιδί, ο ισχυρός και δημιουργικός του χαρακτήρας και θα προετοιμάζεται ο αυριανός άνθρωπος. Όλα αυτά, σε ένα περιβάλλον καθαρό, χαρούμενο, με φροντίδα, αγάπη, στοργή και ασφάλεια.

Το κτίριο είναι ιδιόκτητο, σύγχρονο, άνετο, με μεγάλους χώρους, καταπράσινη αυλή και οπωροφόρα δέντρα. Ένα κτιριακό συγκρότημα που δεν διαφέρει από το οικείο και οικογενειακό περιβάλλον. Μελετημένα, σταθερά, υπεύθυνα και συνεχώς βελτιούμενα βήματα μάς έφεραν γρήγορα σ’ ένα υψηλό επίπεδο επιτυχίας.

Ο σταθμός μας είναι οργανωμένος, με πλήρη υγιεινή διατροφή και προληπτική ιατρική παρακολούθηση. Καθώς είναι μεγάλος και με αρκετά παιδιά, έχουμε το πλεονέκτημα, τη δυνατότητα και την ικανότητα να χωρίζουμε τα τμήματα ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών, ώστε η διαφορά ηλικίας μεταξύ τους να μην ξεπερνά τους έξι μήνες. Με τον τρόπο αυτόν, αποφεύγεται η συνεύρεση βρεφών και νηπίων, αποτρέποντας τους κινδύνους που προέρχονται από τη διαφορά των ηλικιών, εξειδικεύοντας, έτσι, τη φροντίδα και την αγωγή στην κάθε ηλικία.

Γιατί τα νήπια έχουν ανάγκη από αγωγή και όχι απλά φύλαξη. Αγωγή, που είναι απαραίτητη από τη βρεφική ηλικία.