ΜΑΙΡΗ ΠΟΠΠΙΝΣ - Φιλοθέη
Άλλο - Φιλοθέη Φιλοθέη - Αττικής

Διεύθυνση: Κόδρου 4 Άνω Φιλοθέη, 15237 Φιλοθέη Αττικής

Τηλέφωνο: +302106742400

Γεωγραφικό πλάτος: 23.778347068174874

Γεωγραφικό μήκος: 38.0206064545448

ΜΑΙΡΗ ΠΟΠΠΙΝΣ - Φιλοθέη

Περιγραφή - ΜΑΙΡΗ ΠΟΠΠΙΝΣ - Φιλοθέη Άλλο - Φιλοθέη Φιλοθέη - Αττικής

Ο Παιδικός σταθμός Μαίρη Πόππινς βρίσκεται στη Φιλοθέη, σ' ένα καταπράσινο προάστιο, μακριά από το νέφος και τους θορύβους. Ιδρύθηκε το 1969 από την Κατερίνα Βαρβαρήγου και λειτουργεί μέχρι σήμερα στη Φιλοθέη.

Η ιδρύτρια του σταθμού, Κατερίνα Βαρβαρήγου, με σπουδές στο Cambridge, βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια κοντά στα παιδιά προσχολικής ηλικίας. Το μεγάλο ενδιαφέρον της για την εκπαίδευση της τρυφερής αυτής ηλικίας εμπνέει και καθοδηγεί, διαρκώς, το προσωπικό του σχολείου, καθώς και την κόρη της, Ελίνα Βαρβαρήγου, απόφοιτο γαλλικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Dijon, η οποία εργάζεται στο σχολείο από το 1990.

Με ιδιαίτερη υπομονή και πραότητα, πλήρη επίγνωση της υψηλής αποστολής μας και της ευαισθησίας της εύπλαστης παιδικής ψυχής, στοχεύουμε στην απαραίτητη ηθική και πνευματική καλλιέργεια των παιδιών.

Χρησιμοποιώντας σύγχρονα εκπαιδευτικά συστήματα, μαθαίνουμε στα παιδιά να εργάζονται δημιουργικά, υπεύθυνα και αποτελεσματικά, μόνα τους ή σε ομάδες, με τρόπο χαρούμενο και ευχάριστο γι' αυτά. Διαμορφώνουν έτσι την προσωπικότητά τους και ανακαλύπτουν δικό τους δρόμο προς την ωφέλιμη γνώση.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σταθμού μας εφαρμόζεται ένας συνδυασμός παιδαγωγικών μεθόδων. Η μέθοδος Froebel, που βασίζεται στην απόκτηση γνώσεων μέσα από το δραματοποιημένο και καθοδηγούμενο παιχνίδι, σε συνδυασμό με το σύστημα Montessori που, αν και περισσότερο φιλελεύθερο, απαιτεί αυτοπειθαρχία και εθελοντική συμμετοχή του παιδιού στην εκπαίδευση.