ΣΤΡΑΒΟΠΟΔΗ ΖΩΗ - ΟΛΓΑ - Κηφισιά
Άλλο - Κηφισιά Κηφισιά - Αττικής

Διεύθυνση: Κύπρου 11, 14562 Κηφισιά Αττικής

Τηλέφωνο: +306972462110

Γεωγραφικό πλάτος: 23.81593019392443

Γεωγραφικό μήκος: 38.07161148318633

ΣΤΡΑΒΟΠΟΔΗ ΖΩΗ - ΟΛΓΑ - Κηφισιά

Περιγραφή - ΣΤΡΑΒΟΠΟΔΗ ΖΩΗ - ΟΛΓΑ - Κηφισιά Άλλο - Κηφισιά Κηφισιά - Αττικής

Η ψυχοθεραπεύτρια - οικογενειακή σύμβουλος - ψυχολόγος Στραβοπόδη Ζωή - Όλγα παρέχει ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, θεραπεία ζεύγους, καθώς και συμβουλευτική γονέων στο γραφείο της στην Κηφισιά. Ακόμα, λειτουργεί σχολή γονέων, με στόχο τη βοήθεια και ψυχοεκπαίδευση γονέων σε θέματα που αφορούν την υγιή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών τους.

Η σχολή γονέων είναι ένας χώρος συνάντησης, βοήθειας και ψυχοεκπαίδευσης γονέων σε θέματα που αφορούν την υγιή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών τους. Οι ομάδες αποτελούνται από 8 έως 10 άτομα και οι συνεδρίες πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα, για 1½ ώρα.

Η Ζωή Στραβοπόδη είναι πτυχιούχος ψυχολογίας από το Teesside University και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη διαχείριση επικοινωνίας από το London Guildhall University.

Μερικά από τα θέματα ψυχοθεραπείας, που αφορούν όλους και με τα οποία ασχολείται, είναι: προσωπική ανάπτυξη, αυτογνωσία, αυτοεκτίμηση, καθορισμός και επίτευξη στόχων.

Μεταξύ άλλων θεμάτων ενασχόλησης, είναι και η αποδοχή και η ενθάρρυνση της αλλαγής, η κινητοποίηση, καθώς και η αξιοποίηση του προσωπικού δυναμικού, ο επαγγελματικός προσανατολισμός και οι διαπροσωπικές δυσκολίες.

Επίσης, αντιμετωπίζονται προβλήματα σχέσεων, προβλήματα επικοινωνίας και οικογενειακά προβλήματα (όπως η διαχείριση συγκρούσεων σε σεξουαλικές διαταραχές, η απιστία), καθώς και διαταραχές ψυχικής υγείας, κατάθλιψη, άγχος, κρίσεις πανικού και φοβίες.

Ειδικεύεται στα ψυχοσωματικά προβλήματα, στην επιθετικότητα, στις καταχρήσεις και στους εθισμούς και στην αντιμετώπιση κρίσεων, στο διαζύγιο, στο πένθος, στην ασθένεια και στην οικονομική καταστροφή.

Παρέχει λύσεις σε προβλήματα συμπεριφοράς, σχολική επίδοση, σχολικό εκφοβισμό (bullying).

Παράλληλα, σε θέματα, όπως η ζήλεια, οι δυσκολίες με τον ύπνο και τη διατροφή, τα όρια και η πειθαρχία, η εφηβεία, η χρήση διαδικτύου, οι μεικτές οικογένειες και τα προβλήματα με ενήλικα παιδιά.