ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - Αθήνα
Άλλο - Αθήνα Αθήνα - Αττικής

Διεύθυνση: Ναυαρίνου 6 & Ασκληπιού 3ος Όροφος, 10680 Αθήνα Αττικής

Τηλέφωνο: +302103674225

Γεωγραφικό πλάτος: 23.736066100471415

Γεωγραφικό μήκος: 37.982926645034134

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - Αθήνα

Περιγραφή - ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - Αθήνα Άλλο - Αθήνα Αθήνα - Αττικής

Ο ιατρός ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ είναι ορθοπεδικός στην Αθήνα και είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ειδικεύτηκε στην ορθοπεδική χειρουργική και τραυματολογία σε μια από τις καλύτερες κλινικές στην Ελλάδα, στη Δ΄ Ορθοπαιδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου 'ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ' Βούλας, με εξειδίκευση στις αθλητικές κακώσεις και στην παθολογία του άκρου ποδός.

Εξειδικεύθηκε, επίσης, στην παθολογία της άκρας χειρός στην Κλινική Μικροχειρουργικής του Νοσοκομείου ΚΑΤ. Ασχολείται, ιδιαίτερα, με την αρθροσκοπική αποκατάσταση της παθολογίας του ισχίου, μετά την εκπαίδευσή του πλάι στον Dr Alexis Nogier στην Κλινική Maussins-Nollet, στο Παρίσι.

Παράλληλα, ασχολείται με την αρθροσκοπική αποκατάσταση των αθλητικών κακώσεων γόνατος, ώμου και ποδοκνημικής άρθρωσης, όπως και με την αντιμετώπιση και χειρουργική αποκατάσταση των παθήσεων του άκρου πόδα.

Από το 2004, είναι συνεργάτης της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών.

Τέλος, τα τελευταία τέσσερα χρόνια συνεργάζεται και με την Ευρωκλινική Αθηνών, τον Όμιλο Βιοκλινικής και Ιατρικού Περιστερίου. Από το 2013, είναι υπεύθυνος του ομίλου ιατρών Medtourism Group που ασχολείται με τον ιατρικό τουρισμό στην Ελλάδα.

Έχει συγγράψει και δημοσιεύσει 37 επιστημονικά πρωτότυπα άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά υψηλού κύρους των ΗΠΑ, Ευρώπης και Ελλάδος με θέματα επεμβάσεων αρθρώσεων γόνατος και ώμου (αρθροσκοπικά και με νέες τεχνικές ελάχιστα επεμβατικές), οστεοπορωτικών καταγμάτων σπονδυλικής στήλης και ισχίου, έρευνας σε in vitro περιβάλλον για τον οστικό μεταβολισμό, ενώ υπάρχουν περισσότερες από 180 ετεροαναφορές (citation) στις ερευνητικές εργασίες.

Έχει παρουσιάσει, επιπλέον, σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο περισσότερες από 150 προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις την τελευταία δεκαετία, πάνω στην εμπειρία του στις αθλητικές κακώσεις του γόνατος, του ώμου και της ποδοκνημικής άρθρωσης, όπως και στην αρθρίτιδα του γόνατος και του ισχίου.

Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ελληνικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας, της Ευρωπαϊκής Αρθροσκοπικής Εταιρείας, της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής ΑΟ Trauma, του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης (ΕΛ.Ι.ΟΣ). Επίσης, είναι ενταγμένο μέλος των American Academy of Orthopaedic Surgeons και Orthopaedic Trauma Association.