ΤΑΤΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - Περιστέρι
Άλλο - Περιστέρι Περιστέρι - Αττικής

Διεύθυνση: Πιερίας 57 Λόφος Αξιωματικών, 12136 Περιστέρι Αττικής

Τηλέφωνο: +302108004323

Γεωγραφικό πλάτος: 23.681684561930073

Γεωγραφικό μήκος: 38.00848762937436

ΤΑΤΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - Περιστέρι

Περιγραφή - ΤΑΤΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - Περιστέρι Άλλο - Περιστέρι Περιστέρι - Αττικής

Ο ορθοπεδικός Τάταρης Νικόλαος, που διατηρεί το ιατρείο του στο Περιστέρι, αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης το 1996. Το 2005 ξεκίνησε την ειδίκευση στις αθλητικές κακώσεις στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, την οποία ολοκλήρωσε το 2010. Μετά την ολοκλήρωση της ειδίκευσής του, έλαβε τη θέση Επιμελητού στην Ευρωκλινική Αθηνών, στο Τμήμα Ψηφιακής Επανορθωτικής Χειρουργικής Γόνατος.

To 2010 γίνεται επιστημονικός συνεργάτης του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Την ίδια χρονιά, γίνεται μέλος της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας και, το 2015, ορθοπεδικός σύμβουλος στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Σήμερα, είναι επικεφαλής της ομάδας αθλητικών κακώσεων, με χειρουργική έδρα στο Ιατρικό Αθηνών (Κλινική Περιστερίου).

Με αρωγό την άρτια επιστημονική του κατάρτιση και όντας εξοπλισμένος με τα πιο σύγχρονα μέσα, ασχολείται με την αρθροσκοπική χειρουργική γόνατος και ώμου, στην οποία και έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής του πρακτικής, αλλά και με την επανορθωτική χειρουργική γόνατος και ισχίου και τη μικροχειρουργική άκρας χειρός.

Ειδικότερα, τα ιατρικά περιστατικά, που αναλαμβάνει ο ορθοπεδικός Τάταρης Νικόλαος και εμπίπτουν στην ειδικότητα του, είναι η ρήξη μηνίσκου, τενοντίου πετάλου ώμου και χιαστού, η αστάθεια ώμου, η αρθροπλαστική, η ενεσοθεραπεία με έγχυση αυτόλογων αυξητικών παραγόντων και οι συνδεσμικές κακώσεις γόνατος (ρήξη χιαστών, μηνίσκων κ.ά.).

Επιπλέον, ασχολείται με την αποκατάσταση χόνδρινων βλαβών (μεταμόσχευση χονδροκυττάρων), με τη χονδροπλαστική, με την αρθροσκοπική χειρουργική γόνατος, αλλά και με την αρθροπλαστική γόνατος.

Επιπρόσθετα, έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στην αναγνώριση και ασφαλή διαχείριση περιστατικών που σχετίζονται με παθήσεις και κακώσεις του ώμου (εξάρθρημα - αστάθεια - ρήξεις τενόντων κ.ά.), αθλητικές κακώσεις (κατάγματα, συνδεσμικές βλάβες), αθλητιατρική, οστεοαρθρίτιδα, οστεοπόρωση και ρευματικά νοσήματα.

Παράλληλα, ασχολείται με την αποκατάσταση βλαβών στην άκρα χείρα (σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, αστάθεια καρπού, κ. σκαφοειδούς κ.ά.), σύνδρομα παγίδευσης περιφερικών νεύρων, παθήσεις στον άκρο πόδα (βλαισός μέγας δάκτυλος, 'κότσι', πλατυποδία), αρθροσκόπηση ποδοκνημικής και ορθοπεδικά τραύματα.

Τέλος, έχει εκπαιδευτεί, από την EULAR, στη διενέργεια υπερηχογραφημάτων μυοσκελετικού σε αθλητές και, από τον καθηγητή GRAF, στη διενέργεια υπερηχογραφημάτων ισχίων των νεογνών.