ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ - Αθήνα
Άλλο - Αθήνα Αθήνα - Αττικής

Διεύθυνση: Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 90 Ιλίσια, 11528 Αθήνα Αττικής

Τηλέφωνο: +302107787650

Γεωγραφικό πλάτος: 23.75591799195455

Γεωγραφικό μήκος: 37.98168968601958

ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ - Αθήνα

Περιγραφή - ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ - Αθήνα Άλλο - Αθήνα Αθήνα - Αττικής

Ο Μανουσάκης Ευάγγελος, που είναι εξειδικευμένος οφθαλμίατρος με ιατρείο στην Αθήνα, σπούδασε στη Στρατιωτική Ιατρική Σχολή (ΣΣΑΣ), στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε 1ος στην τάξη της Πολεμικής Αεροπορίας, το 1991.

Έχει υπηρετήσει σε πτέρυγες μάχης της Π.Α. σε διάφορες θέσεις ευθύνης, ως γενικός ιατρός και προϊστάμενος στις υγειονομικές υπηρεσίες επί 6 χρόνια, αποκτώντας παράλληλα και σημαντική διοικητική εμπειρία.

Ειδικεύτηκε στην οφθαλμολογία στην πανεπιστημιακή κλινική του Γενικού Κρατικού Αθηνών και εξειδικεύτηκε στη Μεγάλη Βρετανία, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Liverpool στις μικροχειρουργικές επεμβάσεις της ωχράς κηλίδας, του υαλοειδούς και αμφιβληστροειδούς.

Είναι κάτοχος του ευρωπαϊκού διπλώματος αριστείας στην οφθαλμολογία (EBO) από το 2002, ενώ από το 2014 είναι και επίσημος εξεταστής του EBO, που γίνεται κάθε χρόνο στη Γαλλία.

Έχει συγγράψει επιστημονικά άρθρα για ελληνικά και ξενόγλωσσα οφθαλμολογικά περιοδικά. Στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής είναι αρμόδιος για την οφθαλμολογική πιστοποίηση πιλότων της Πολεμικής και Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.), ενώ, επίσης, είναι επιστημονικά υπεύθυνος του Τμήματος Αμφιβληστροειδούς του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, από το 2004.

Ασχολείται με ένα ευρύ φάσμα οφθαλμολογικών παθήσεων, όπως καταρράκτης, γλαύκωμα, παθήσεις αμφιβληστροειδούς - ωχράς κηλίδας κ.λπ.

Ως χειρουργός, αναλαμβάνει εγχειρήσεις καταρράκτη, laser μυωπίας, αστιγματισμού και υπερμετρωπίας, καθώς και εγχειρήσεις ωχράς κηλίδας και αμφιβληστροειδούς, στις οποίες και έχει εξειδικευθεί.

Στο ιατρείο του διενεργείται μεγάλη ποικιλία εξετάσεων (διάθλαση, βυθοσκόπηση, τονομέτρηση, μελέτη γλαυκώματος κ.λπ.), ενώ διενεργούνται και εργαστηριακές εξετάσεις (π.χ. OCT ωχράς κηλίδας, OCT οπτικού νεύρου, αυτοφθορισμός, φωτογράφιση), ενώ σε συνεργασία και με άλλα κέντρα, διενεργεί όλο το υπόλοιπο φάσμα των εργαστηριακών οφθαλμολογικών εξετάσεων, (π.χ. φλουοροαγγειογραφία, υπέρηχο, οπτικά πεδία κ.λπ.)