ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ ΦΙΛΑΝΘΗ - Παπάγος
Άλλο - Παπάγος Παπάγος - Αττικής

Διεύθυνση: Ανατολικής Ρωμυλίας 4, 15669 Παπάγος Αττικής

Τηλέφωνο: +306936851391

Γεωγραφικό πλάτος: 23.791430249873418

Γεωγραφικό μήκος: 37.99103224706729

ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ ΦΙΛΑΝΘΗ - Παπάγος

Περιγραφή - ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ ΦΙΛΑΝΘΗ - Παπάγος Άλλο - Παπάγος Παπάγος - Αττικής

Η ψυχολόγος Οικονομάκου Φιλάνθη δέχεται στην περιοχή του Παπάγου. Εργάζεται με παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Μετά από μακρά εκπαίδευση στην Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας, αναλαμβάνει μακρόπνοες και ατομικές ψυχοθεραπείες ενηλίκων.

Έχει εργαστεί για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση της χώρας, πάνω από εικοσιπενταετία, στην Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας, στο Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων στην Καλλιθέα και στην Εταιρεία Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων ΙΡΙΣ.Διετέλεσε, επί σειρά ετών, επιστημονικά υπεύθυνη μονάδων ψυχικής υγείας. Έχει διδακτική εμπειρία στο Τμήμα Ψυχολογίας στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Συγκεκριμένα, δίδαξε κλινική ψυχολογία, στοιχεία κοινωνικής ψυχιατρικής και εφαρμογές αυτής στην Ελλάδα, ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία, ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και διεργασίες πένθους.

Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις - διαλέξεις στο μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Κοινωνικής Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Επίσης, έχει αναπτύξει εκπαιδευτικό έργο και εποπτικό σε φοιτητές, στα πλαίσια πρακτικής τους άσκησης.

Παράλληλα, έχει εκπονήσει διδακτορική διατριβή στην κλινική ψυχοπαθολογία παιδιού, στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2001) και πήρε υποτροφία για το ερευνητικό μέρος της διδακτορικής διατριβής από το Υπουργείο Βιομηχανίας, Έρευνας και Τεχνολογίας (1999).

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Κοινωνική Ψυχιατρική Παιδιών & Ενηλίκων, Ιατρική Σχολή, Τομέας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Θράκης, 1994

Τέλος, έχει κάνει ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση στην Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας και κατέχει άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου (1992).