ΟΦΘΑΛΜΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ & ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ - Γλυφάδα
Άλλο - Γλυφάδα Γλυφάδα - Αττικής

Διεύθυνση: Λεωφόρος Δήμαρχου Άγγελου Μεταξά 13, 16675 Γλυφάδα Αττικής

Τηλέφωνο: +302108940902

Γεωγραφικό πλάτος: 23.7504315363106

Γεωγραφικό μήκος: 37.863238943579624

ΟΦΘΑΛΜΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ & ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ - Γλυφάδα

Περιγραφή - ΟΦΘΑΛΜΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ & ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ - Γλυφάδα Άλλο - Γλυφάδα Γλυφάδα - Αττικής

Το διαγνωστικό κέντρο ΟΦΘΑΛΜΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ & ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ εδρεύει στη Γλυφάδα και στελεχώνεται από εξειδικευμένους οφθαλμιάτρους σε όλους τους τομείς της σύγχρονης διαγνωστικής και χειρουργικής οφθαλμολογίας.

Ο Οφθαλμός ήταν το πρώτο οφθαλμολογικό κέντρο που άνοιξε στην Ελλάδα και, σήμερα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα οφθαλμολογικά κέντρα της χώρας. Ιδρύθηκε το 1985 από τον, διεθνώς, αναγνωρισμένο καθηγητή Σπύρο Γεωργαρά. Ο ίδιος θεωρείται 'πατέρας' πολλών σύγχρονων χειρουργικών τεχνικών. Είναι ο πρώτος χειρουργός στην Ευρώπη που εφήρμοσε την ακτινωτή κερατοτομή για τη διόρθωση της μυωπίας και ένας από τους πρωτοπόρους, παγκοσμίως, στις επεμβάσεις καταρράκτη με φακοθρυψία και ένθεση ενδοφθάλμιων φακών.

Είναι ο πρώτος Έλληνας που χειρούργησε υπερμετρωπία και υψηλή μυωπία με ενδοφακούς και ο εφευρέτης των ολογραφικών φακών που χρησιμοποιούνται για τη διόρθωση της αμετρωπίας. Παράλληλα, είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της μεγαλύτερης επιστημονικής εταιρείας χειρουργών οφθαλμιάτρων στη χώρα, της 'Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής' και συμμετέχει στους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οφθαλμολογικούς οργανισμούς. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε πολλά επιστημονικά περιοδικά, παγκοσμίως.

Η επιστημονική ομάδα του Οφθαλμού συνεργάζεται με το οφθαλμολογικό τμήμα του ΥΓΕΙΑ, διευθυντής της οφθαλμολογικής κλινικής του οποίου είναι ο καθηγητής Σπύρος Γεωργαράς από το 1980, καθώς και με το οφθαλμολογικό τμήμα του νοσοκομείου Metropolitan, του οποίου είναι επίτιμος διευθυντής από το 2016.

Από το 2015, λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του, στη Γλυφάδα, μια υπερσύγχρονη μονάδα ημερήσιας νοσηλείας. Έχοντας επιστημονικούς συνεργάτες σε όλους τους τομείς της διαγνωστικής, θεραπευτικής, χειρουργικής και ερευνητικής οφθαλμολογίας, χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες διαγνωστικές, θεραπευτικές και χειρουργικές μεθόδους, επενδύοντας συνεχώς σε τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα και εξοπλισμό και συμμετέχοντας ενεργητικά, διεθνώς, στην εξέλιξη και στην πρόοδο της οφθαλμολογικής επιστήμης και τέχνης, στον Οφθαλμό είναι σε θέση να διασφαλίσουν ότι για ένα ευρύ φάσμα οφθαλμολογικών παθήσεων, προσφέρεται η καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση.